Video koji NFL ne želi da vidite

Američka fudbalska liga (NFL) važi za jedan od najgledanijih, najprofitabilnijih, ali i najgrubljih sportova. Velika pažnja usmerena je na ovaj sport tri dana pred finale Superboula, jer je ove sezone zabeležen rekordni broj potresa mozgova (281), kao i ostalih teških telesnih povreda. Legende ovog sporta pokušavaju da iz dana u dan podignu svest o agresivnosti i riziku igranja u NFL-u.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 02. feb 2018, 00:14) - anonymous [neregistrovani]

NFL

Nije problem u potresu mozga nego u praktičnoj zabrani testiranja igrača na doping i razne droge. Inače bi preko noći svi timovi ostali bez igrača. A sport kao takav je 100 puta inteligentniji od fudbala samo o tome u Srbiji ne sme da se priča.

(četvrtak, 01. feb 2018, 18:59) - anonymous [neregistrovani]

Vrlo visoka inteligencija

Od otprilike 3 sata koliko traje mec 15-20 minuta je efektivne igre, ostalo je drzanje govora (sa zvakom u ustima) sudije, prikazivanje publike koja zdere hamburgere i pije koka kolu.

(četvrtak, 01. feb 2018, 18:18) - Stefan [neregistrovani]

Tehnologija

Tehnologija napreduje samim tim i treninizi i hrana. A samim tim dasnji igrac u proseku brzi bolji i jaci od onih ore 30.godina. E sada u kosarci to znaci skacu vise trce vise. U tenisu sve je brze. U fudbalu uskoro kamere nece moci da prate pojedince.... a u ovom sportu nazalost snaga ubija. Igraci su ojacali a lobanje nisu zadebljale poslednjih 30 godina.

(četvrtak, 01. feb 2018, 17:53) - anonymous [neregistrovani]

Inteligentan?

Neko rece da je ovaj sport inteligentan. Tesko je reci koliko je koji sport inteligentan. Ponekad fizicke predispozicije (brzina, snaga, visina) mogu da pobede nad inteligencijom. Po meni je americki fudbal, a I svi drugi sportovi sa previse rpekida dosadan.
Ragbi je slican sport ali je mnogo dinamicniji. Ovakvi sportovi kao sto su americki fudbal ili bejzbol su dobri za reklame. Ima stotinu prekida kad mogu da daju reklame.

(četvrtak, 01. feb 2018, 17:02) - anonymous [neregistrovani]

Inteligencija

Sport je vrlo "inteligentan" ali problem sa grubošću je tačan.

(četvrtak, 01. feb 2018, 15:59) - amerikanac [neregistrovani]

tzv fudbal

tuzan sport. tretiraju tu decu kao topovsko meso, lece se kompleksi primitivnih masa, kao neki vid modernih gladijatora. sport bez kreativnosti i lepote a sa velikim rizicima. afroamerikanci su najvece atlete tako da veliki broj njih vidi ovaj sport kao beg iz sirotinje. nema nijednog treninga a ni utakmice da neko ne izadje sa povredama, zato ih i ima preko 100 u timu. manipulacija velikih univerziteta koji zgrcu pare na ime tv prava itd kao i nfl lige a oni koji su unesreceni su momci koji se bave ovim grubim i neinteligentnim sportom. manje od 1% od svih uspe da zivi od ovog sporta.