Руским атлетичарима остаје забрана, ИААФ тражи накнаду

Светска атлетска федерација (ИААФ) одлучила је да остави забрану руским атлетичарима око допинга, јер није добила све податке из Москве и финансијску надокнаду у истрази.

Данас је у Дохи разматрана одлука да се скине суспензија Руском атлетском савезу (РУСАФ), која је на снази од 2015. године, али Управни одбор ИААФ-а сматра да нису испуњени сви услови руске стране.

"Логистичка питања садрже финансијску компензацију, укључујући и трошкове Радне групе и правне трошкове, али још увек нисмо добили аналитичке податке и узорке из московске лабораторије. То треба што пре да се реши и чим будемо имали све што треба преиспитаћемо суспензију", рекао је члан Управног одбора ИААФ Руне Андерсен, преноси Ројтерс.

Руске власти демантовале су оптужбе да је у тој земљи постојао системски допинг баш под окриљем државе, али су прихватили да су високи званичници били укључени у пружање забрањених супстанци спортистима.

Повратак РУСАФ-а у ИААФ више пута је био одбачен у протекле три године и уколико се тако настави тамошњи атлетичари пропустиће Светско првенство у Дохи у септембру.

Појединим атлетичарима из Русије је раније било дозвољено да учествују под неутралном заставом и то јер су испунили неколико критеријума око допинга.

број коментара 0 Пошаљи коментар