Шпановић: Време ради за мене, исправићу неправду из Лондона

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић оценила је да јој је 2017. година била најуспешнија у каријери и да четврто место на Светском првенству у Лондону, након "малера са зихернадлом", не може да поквари утисак, већ само да буде подстицај да у будућности исправи неправду.

На свечаности Атлетског савеза Србије, Шпановићева је проглашена за најбољу атлетичарку Србије, шести пут узастопно.

"Одбрањена титула првака Европе у дворани је обележила годину и веома сам поносна на то. Нисам успела да освојим медаљу у Лондону, али не желим да дозволим да поквари утисак јер време ради за мене и створиће прилику да се исправи та неправда. Сматрам да сам довољно способна да се борим и освојим златну медаљу. То није била моја грешка, од ове године не би требало да стоје бројеви на леђима и тиме ће се ситуација знатно поправити", рекла је Шпановићева.

Она је најавила да ће учествовати на "Сербија опену", који се одржава 21. фебруара.

"Прошле године нисам наступала на Београдском митингу зато што сам бирала такмичење на подлози каква је била у Арени на ЕП. Ове године биће другачије јер ће бити иста подлога као у Бирмингему, где је Светско првенство. Биће то још једна прилика за мене да се представим пред домаћом публиком и видим где сам две недеље уочи првенства света."

Шпановићева је навела и шта су јој циљеви у 2018. години.

"Увек се борим за највише место на постољу. Ове године ме очекује Светско дворанско и Европско првенство, где желим да одбраним титулу како бих се појавила на континенталном купу где ћу представљати тим Европе, и на крају је Дијамантска лига, где желим да поновим успех", поручила је Шпановићева.

За најбољи клуб проглашена је Војводина из Новог Сада, чији је Шпановићева члан, док је њен тренер Горан Обрадовић, такође из Војводине, проглашен за најбољег стручњака.

"Поносна сам на себе, тренера и клуб на постигнутим резултатима. Захваљујем Олимпијском комитету и спонзорима на помоћи, а Атлетском савезу Србије на успешној години и организацији Европског дворанског првенства", изјавила је Шпановићева.

У осталим категоријама награде за најбоље добили су Адријана Вилагош и Небојша Ивић (млађи пионири), Амра Терзић и Амел Џаковац (пионири), Тамара Мићевић и Тихомир Ђорђевић (млађи јуниори), Милица Кардашевић и Вељко Недељковић (јуниори), Зорана Барјактаревић и Алекса Кијановић (млађи сениори). 

број коментара 6 пошаљи коментар
(уторак, 30. јан 2018, 19:05)
anonymous [нерегистровани]

Samo napred Ivana

Ivani je nanesena ogromna nepravda zbog lose organizacije buduci da organizator nije namerno pricvrstio broj koji je kasnije otpao i tako ponistio Ivanin rezultat. Ivana nazalost na to ne moze da utice, ali nasi ljudi iz altetskog saveza trebaju sledeci put da povedu vise racuna i pritisnu organizatore oko nekih kljucnih stvari kako ovakvih namestaljki vise ne bi bilo.

(уторак, 30. јан 2018, 18:16)
Samo pitam: [нерегистровани]

A da se desilo obrnuto,

njenoj konkurenciji,bilo bi OK!?

(уторак, 30. јан 2018, 17:48)
anonymous [нерегистровани]

Ma da, pravila, ali kako za koga

Prvi put se tako nesto desilo, prema tome organizatori su trebali misliti na to, a ne pustiti djevojku sa nepricvrsenim brojem na ledjima kojeg nije mogla vidjeti.

(уторак, 30. јан 2018, 17:19)
Lobotomija [нерегистровани]

Pravila

Pravila nisu nepravda, takmici se po njima

(уторак, 30. јан 2018, 17:16)
Zoran [нерегистровани]

šta ona ima sa brojem.

Ne kači ga sama sebi na leđa nego organizator.Ne pričaj gluposti.

(уторак, 30. јан 2018, 16:34)
anonymous [нерегистровани]

B

Kakva nepravda kada je dokazano da je broj dotakao