Чавић: Ивана доживела већу неправду од мене

Бивши српски пливач Милорад Чавић сматра да је атлетичарка Ивана Шпановић доживела већу неправду него што је он на Олимпијским играма у Пекингу када је Американац Мајкл Фелпс на контроверзан начин освојио златну медаљу испред њега.

Шпановићева је заузела четврто место у скоку удаљ на Светском првенству у Лондону, иако је у шестој серији имала скок за злато, али јој се одлепио број и оставио траг у песку што јој је донело слабији резултат.

"Просто речено, сматрам да је Ивана Шпановић доживела већу неправду од моје у Пекингу. Ово је велика срамота и скандалозно за ИААФ", објавио је Чавић на свом Твитер профилу.

Атлетски савез Србије жалио се на одлуку судија, али је захтев одбијен уз образложење, како је наведено из АСС, да би било теже да се одбије жалба Американаца јер су атлетичарке из те земље Бритни Рис и Тијана Бартолета освојиле злато, односно бронзу.

број коментара 22 пошаљи коментар
(недеља, 13. авг 2017, 12:20)
Kumanovo [нерегистровани]

Naš ponos!

Ivana, naše ZLATO!
Veliki pozdrav iz Makedonije!
Svi smo uz tebe......

(недеља, 13. авг 2017, 11:51)
Djordje Bec [нерегистровани]

Postenje

A sto se ne oglasavaju skakacice koje su uzele medalje a i one koje su se takmicile pa da same uruce Ivani zlato!
Gde je Fair Play?

(недеља, 13. авг 2017, 11:11)
Nikola [нерегистровани]

Ivana zlato naše

Kako bi sudije merile .da se papirni broj sasvim otkačeno i pao u pesak metar od odskočna daske..meri se pobogu dokle je skočio skakač i njegovo telo ,a ne papirni brojevi što mu neko drugi na leđa zakači.

(недеља, 13. авг 2017, 09:30)
Stevan [нерегистровани]

Bravo !

Bravo, pogodili ste u srz naseg mentaliteta !!!

(недеља, 13. авг 2017, 08:30)
anonymous [нерегистровани]

Ivana, svi smo uvek uz - tebe!

Tvoji postovaoci iz - Australije!!!

(недеља, 13. авг 2017, 08:16)
anonymous [нерегистровани]

sportski do j...

Ruse izbacili iz takmicenja, njihove niko ne sme da kontrolise, ne sme niko da im odbije zalbu. Cemu uopste takmicenje. Podelite Amerima sve medalje. Da platimo pa da idemo...

(недеља, 13. авг 2017, 08:04)
anonymous [нерегистровани]

Тешановић

@Osnovati paralelne sisteme

А да ли смо ми подржали те "пријатељске земље" док их запад бер разлога (чисто политички) малтретира на спортских теренима? Да ли смо дигли глас против њиховог искључења са ОИ у Бразилу? Да ли смо дигли глас против тога да њихови спортисти не могу ни да помену име своје земље и да им се свира некаква "химна" атлетске федерације? Да ли смо дигли глас против правдања енормног допинга америчких спортиста у свим спортовима од атлетика, тениса, пливања, кошарке... Нисмо, него док је "добро" ми се приклањамо западу против "пријатељских земаља", а кад доживимо велику неправду онда - помажите "пријатељске земље". Тако радимо и у спорту, а тако радимо и у политици.

(недеља, 13. авг 2017, 07:41)
Miško [нерегистровани]

Pravila takmičenja!!

Ivana nastavi tako i još bolje da skačeš!!!
A vi svi ostali koji kritikujete Amere,sudije,organizatore,vreme.... itd, pročitaj te pravilnik takmičenja i sve će za neke normalne ljude biti jasno!!!

(недеља, 13. авг 2017, 07:31)
Dare NS [нерегистровани]

Zar opet?!

Draga Ivana,osvojili si ti zlato odavno pre svih njih,ali ovakva glupost u vezi papira sa brojem?!Odakle im inspiracija...za gluposti,papir sa brojem je deo čoveka?!
Neverovatno,kakav izgovor!Treniraj i dalje,a mi ćemo te i dalje,više,iskrenije podržati!!!

(недеља, 13. авг 2017, 06:09)
anonymous [нерегистровани]

Daaaa.....to je živa istina...

"...би било теже да се одбије жалба Американаца...".