АСС: Жалба одбијена због Американаца...

Атлетски савез Србије објавио је да је жалба на последњи скок Иване Шпановић на Светском првенству у Лондону одбијена, како не би угрозила златну и бронзану медаљу Америчкој федерацији. Шпановићева је у последњој серији имала скок за злато, али се десио пех да јој се делимично одлепио број на леђима и оставио траг у песку, па јој је остао четврти резултат, на само центиметар од бронзе.

"Због папирног броја јако лошег квалитета, који је оставио траг у песку, наша шампионка остала је без златне медаље. АСС се на ову одлуку жалио али је по мишљењу комисије, жалба одбијена јер, како 'они' наводе, то би довело до жалбе Америчке федерације која би остала без медаље у овој дисциплини, па је самим тим 'лакше' да се одбије наша жалба", наводи се на сајту АСС.

Тренер Иване Шпановић, Горан Обрадовић, изјавио је да чак ни мериоцима није било јасно где је био траг.

"Одмах по изласку резултата на семафору видели смо да нешто није у реду и моментално смо уложили жалбу према правилима главном судији на дисциплини и потом се упутили у собу где се ради видео мерење. На том снимку се не види да је такмичарски број оставио траг, већ само да постоји дисторизија песка. Чак ни мериоцима није било јасно која је почетна тачка одакле треба измерити, јер је та дисторзија толико минимална. Међутим, морали су да одреде тачку за коју смо сматрали да је основа за резултат и тако смо добили 6,91 метар", рекао је Обрадовић.

Како је нагласио, потом је уследила жалба врховним судијама, али није имала ефекта.

"Они су после дугог већања и прегледа видео снимка подржали одлуку главног судије са дисциплине, иако чак ни они нису могли да потврде основу за полазну тачку мерења. Одлука је донешена на основу претпоставке", навео је тренер наше атлетичарке.

"Ми не можемо да прихватимо да је одлука донесена без јасног трага и видљивог доказа. Ни на једном снимку се не види траг такмичарског броја у песку. Једноставно не постоји отисак. Нажалост, одлука врховних судија је коначна и на њу више немамо права жалбе. Оно што је констатовано јесте да би то био победнички скок", изјавио је Обрадовић.

број коментара 37 пошаљи коментар
(субота, 12. авг 2017, 22:11)
anonymous x2 [нерегистровани]

Zalba?

U clanu 8 pravilnika IAAF navodi se da duzina meri do tacke koje je ostavilo telo ili nesto zakaceno za telo. Pravnici bi lako rastumacili da broj nije zakacen za telo, poput mindjuse, vec za dres...

(субота, 12. авг 2017, 21:04)
Svene [нерегистровани]

Svaka cast Ivani!

Sramota je da se neki sudije na svetskom prvenstvu ponasaju nesportski. Posle njih i citav komitet. Ovo nije prvi slucaj *bud-bog-s'nama' merenja. Zalbe se odbijaju. I to se onda zovu sportski radnici!

(субота, 12. авг 2017, 20:33)
pravoslavac [нерегистровани]

Kad nije Engleskinja

Bitno da su Engleskinji koja je diskvalifikovana na 400 m jer je odgurnula protivnicu laktom posle ulozene zalbe dozvolili da ucestvuje u polu finalu.

(субота, 12. авг 2017, 20:01)
gliša 2 [нерегистровани]

Zlatna Ivana

Srbija ima zlato jer ima tebe Ivana.

(субота, 12. авг 2017, 19:01)
anonymous [нерегистровани]

Морални суноврат у фунтама

А што АСС не тужи организатора због слабог квалитета опреме коју су понудили? Они на западу разумеју само тај "морал" - удари их по џепу!

(субота, 12. авг 2017, 18:29)
pametan predlog [нерегистровани]

jlz

Sledeći put ne treba ni da skače,dovoljno je da patiku baci na 7 ipo metara i da pobedi svetske moćnike i Ameriku.

(субота, 12. авг 2017, 18:29)
anonymous [нерегистровани]

Sreća...

Pozdravio je Čavić!

(субота, 12. авг 2017, 18:28)
anonymous [нерегистровани]

Dva sveta

Možemo mi da se udvaramo Zapadu koliko hoćemo, ali je nepobitna činjenica da smo dva razlčita sveta. Boriti za medalje sa dopingovanim sportistima gde se uskoro neće znati koga su pola, učestvovati na takmičenjima gde nema predstavnika Rusije, biti žrtva sudija i tome slično govori da moramo da se okrenemo onom normalnijem delu planete i sa njegovim sportistima se boriti za odličja i rekorde.

(субота, 12. авг 2017, 18:20)
anonymous [нерегистровани]

Merioci

Ako meriocima nije bilo jasno gde je trag, zašto skok nije ponovljen???

(субота, 12. авг 2017, 18:04)
anonymous [нерегистровани]

oni imaju svoje

nista,nije nasa sramota,ivana je nasa junakinja a oni nek se kite tudjim medaljama,sramota nevidjena.