Председник Атлетског савеза најавио нову жалбу

"Жалићемо се још. Нећемо дозволити да ова крађа прође тек тако", написао је председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић на Твитеру, пошто су званичници међунодне атлетске федерације одбили жалбу на начин на који је измерен последњи скок Иване Шпановић у Лондону.

"Лично сам чуо извештај комисије. Могу слободно да кажем да је урађен аматерски, одокативном методом", написао је Јевросимовић.

"Да не буде забуне, комисија ни инструменти нису могли тачно да утврде на којој даљини је број оставио фантомски траг. Ивана Шпановић је од вечерас за нас светски шампион. Ако други жмуре ми нећемо да затварамо очи", написао је председник АСС.

Ивана Шпановић освојила је четврто место на Светском првенству у Лондону, пошто је у другој серији финала остварила најбољи скок од 6,96. Ивана у последњој серији забележила одличан скок, али јој се откачио број, дотакао песак и знатно умањио даљину.  

број коментара 14 пошаљи коментар
(субота, 12. авг 2017, 11:14)
Ne glupirajte se! [нерегистровани]

Za žaljenje jeste,ali...

Ivana najbolje zna pravila;Sudije su u pravu!

(субота, 12. авг 2017, 10:39)
anonymous [нерегистровани]

Augsburg

Pa Kako nije sramota Te velike Amerikance
Iskljucili Ruse zbog Dopinga a svaki njihov Bio vec sperovan zbog Dopinga
I to im nije vredelo jadni jadni cime se sve sluze I Kakvi su to sportisti da Jos kao placu od srece a znaju Kako su osvojili medalje
Pa To je toliko ocigledno da je 7 Metara preskocila da ne vredi diskutovati
Kadija Te tuzi kadija ti sudi

(субота, 12. авг 2017, 10:22)
anonymous [нерегистровани]

Gde ste dosad bili!?

Gde ste bili kad je atletska federacija postrala sredstvo vođenja američke spoljne politike? Onda se nisu oglašavali ni Španovićka ni ljudi oko nje. Sada je kasno da se čudite, nakon što se i vama desilo to što se dešavalo drugima, dok ste ćutali i nadali se da se ipak neće desiti i vama.

(субота, 12. авг 2017, 10:16)
anonymous [нерегистровани]

Ne pravite se naivni

I Španovićka i taj lik bolje da ćute. Jedino što može da se desi kao posledica tih žalbi jeste da Španovićki zapadnjaci "pronađu" doping i isteraju je iz atletike. Stanje u atlestskoj federaciji trulo je već decenijama, ali oglašavaju se samo oni koji su lično pogođeni tim rasulom.

(субота, 12. авг 2017, 10:00)
Kokan [нерегистровани]

sramota

da je i bez broja skakala nasli bi nesto .mozda predugacki nokti .ali Ivana je dokazala da je najbolja i treba se zaliti ,pa makar do suda ne popustati ,nikako Sramota ,velika sramota

(субота, 12. авг 2017, 08:44)
Io [нерегистровани]

Kontrola kontrole

Ali broj na dresu je dodirnuo tlo. To nije smelo da se desi. Trebalo je sve prekontrolisati pre skoka narocito u takvoj situaciji kad je borba za medalju, jer nama negledaju kroz prste.

(субота, 12. авг 2017, 08:31)
anonymous [нерегистровани]

ove tri....

ove tri devojke sto su izasle na dodelu medalja isto mi nisu jasne....ako si profesionalac u sportu i dajes svoj maksimum onda i sam znas sta je zlatna medalja ili bilo koja medalja...ali da mi nad glavom ceo zivot visi da li sam ili nisam osvojio tu zlatnu medalju,da li je zasluzena....e to samo pokazuje i kakve ljudske osobine ove tri nemaju....od sramote ne bi stao na to postolje.

(субота, 12. авг 2017, 08:00)
Milisav [нерегистровани]

Pravila, pravila...

Skočio sam od sreće kada je Španovićeva na moje oči doskočila iza linije od sedam metara. Ali pravila su neumoljiva "Svi skokovi se mere od prvog traga u zoni doskoka (pesku), koji je napravljen bilo kojim delom tela, ili bilo čime što je zakačeno za telo u vreme kada je trag napravljen, do linije za skok". Gdin Jevrosimović umesto što daje lažnu nadu i obmanjuje javnost, bolje da nas suoči sa pravilima i istinom...

(субота, 12. авг 2017, 07:19)
Debeli [нерегистровани]

BRAVO CARICE!!!!!!!!!

Belosvetske lopine! OPET,BRAVO CARICE!!!!!

(субота, 12. авг 2017, 05:53)
Stevan [нерегистровани]

Zzalba

Treba se zaliti, ali mislim da od toga nece biti nista. Amerikanci su zeleli zlato i dobili su ga. Setimo se sta je bilo u vezi Cavica i Felbsa. Ocigledno je bilo da je Cavic bio brzi, ali Amerikanci su rekli - "ne" ! I bilo je tako. Ne znam pravila u skoku u dalj, ali koliko znam, broj nije deo tela, koji se meri pri skoku.to znaci, da joj je spala mindjusa na prvom metru, pisalo bi da je skocila samo 1 m?! Toliko je ovo providno i nema veze sto je Spanovicka u pitanju.Ovi ... ne umeju da trpe poraz i to je to.