Тријумф Оливере Јевтић

Најбоља српска атлетичарка Оливера Јевтић победница је 10. Женске трке која је на стази дугој 7.700 метара на Ади Циганлији окупила око 3.000 учесница.

По прохладном и ветровитом времену европска вицешампионка у маратону одбранила је титулу освојену прошле године резултатом 24.12,6 десетинки.

Друга је кроз циљ прошла Кенијка Лидија Њери са временом 24.37,1, док је треће местто заузела Луција Кимани (БиХ) резултатом 25.50,1 минут.

"Посебан мотив да истрчим овако добар резултат дала ми је Кенијка Њери која ми је стално била за леђима. Била сам упорна да остварим максимум и у томе сам и успела", рекла је српска рекордерка Оливера Јевтић.

Оливера Јевтић изјавила је да је увек када је нешто болело истрчала добре трке, а да је била најгора "када је све било идеално".

"Заиста треба нешто да ми се догоди, да ме нешто боли да истрчим добре трке. Све трке у којима сам учествовала повређена или била болесна завршила сам са рекордима", рекла је Јевтићева агенцији Бета.

Према њеним речима, на Олимпијским играма у Атини 2004. била је повређена и болесна, а завршила је трку шеста, док је на Европском првенству болесна освојила друго место.

"Овде на Ади Циганлији имала сам стомачни вирус и истрчала сам рекорд. На Олимпијским играма у Пекингу ове године, када је све било идеално - ја сам била најгора. Рекла сам тренеру да ћу од сада да трчим само када ми нешто фали", објаснила је Јевтићева.

Она је додала да мисли да је преболела маратон у Пекингу, када је због болова у ногама морала да одустане.

"Шта да се ради и то је део спорта. Нисам ја једина од бољих маратонки која је одустала. Све сама 'имена' су одустајала. Можда је мало незгодно што сам то осетила на великом такмичењу. Међутим, пресрећна сам да после Олимпијских игара могу да трчим онолико колико заиста вредим", рекла је Јевтићева.

На питање какви су јој планови, она је одговорила да би требало да се определи за "неки маратон" како би истрчала норму за Светско првенство, али да ће о томе њен тренер да одлучи.

број коментара 0 Пошаљи коментар