Оливера Јевтић брани титулу на Женској трци

Најбоља српска атлетичарка и европска вицешампионка у маратону Оливера Јевтић предводиће у суботу 4. октобра на Ади Циганлији око 3.500 учесница 10. Женске трке, најавили су организатори.

Поред Јевтићеве, која брани титулу освојену прошле године, фаворити на стази око Савског језера дугој 7.700 метара биће кенијска атлетичарка Лидија Њери, Луција Кимани из Босне и Херцеговине и мађарска рекордерка на десет километара Беата Раконцај.

"Оливера ће трећи пут учествовати на овој трци. То ће за њу бити одлична прилика да провери форму и да заједно са тренером Славком Кузмановићем одлучи да ли ће јој, евентуално, следећа трка бити Њујоршки маратон", рекао је директор предузећа "Београдски маратон" Дејан Николић.

Председник Комисије "Жене и спорт" Олимпијског комитета Србије Милена Рељин подсетила је на значај предстојеће манифестације.

"Ова трка као права промоција женског спорта развија пријатељство и добру комуникацију и истиче значај спорта у неговању здравља уопште", истакла је Рељинова.

Победници Женске трке припашће 1.000 евра, другопласираној 700 , а треће, четрто и пето место биће награђено са по 500, 300 и 200 евра.

Промотери манифестације биће светска рекордерка у скоку у даљ Рускиња Галина Чистјакова и светска шампионка у јуниорској конкуренцији Ивана Шпановић.

број коментара 0 Пошаљи коментар