Играчи незадовољни игром и резултатом

Ватерполо репрезентација Србије још једном је разочарала на светском првенству у Риму и након бледе игре и нерешеног резултата против Аустралије (8:8) нема разлога да са превише оптимизма очекује завршне борбе и утакмице на испадање.

Као и у дуелу против Шпаније, наши ватерполисти су показали бројне слабости и у нападу и у одбрани. Ни у једном тренутку нису успели да наметну игру која њима одговара и Аустралијанци су без већих проблема контролисали ситуацију у базену.

После утакмице, нико у нашем табору није био превише расположен. Свима је јасно да је оно што је Србија до сада приказала далеко испод новоа екипе која има амбиције да се бори за медаље, а најгоре је што се стиче утисак да нико нема одговор на питање како усмерити брод у жељеном правцу.

"Играли смо лоше, без договора. Једино је добро што још ништа није изгубљено, је почиње најважнији део турнира. Искрено, не могу да објасним разлоге за овако лошу игру. Правили смо много грешака и заиста смо деловали лоше. Надам се, ипак, да ћемо успети да се вратимо и да заиграмо како знамо", рекао је Слободан Никић.

Филип Филиповић је, као и сви остали играчи, деловао веома утучено, а био је још оштрији у оцени.

"Немам шта да кажем. Нисмо имали ритам, немам речи. Све је до нас. На јаким утакмицама немамо игру и показујемо невероватно несналажење и у одбрани и нападу. Као да смо се јуче окупили. Није у питању квалитет, већ можда форма. Све делује невероватно траљаво. Нисмо се прилагодили ни критеријуму суђење, ни њиховој игри. Резултат је испод сваког нивоа и једино је добро што горе од овога ваљда не може", рекао је Филиповић.

Селектор Дејан Удовичић каже да би до недеље требало урадити све да се подигне форма неких играча, како бисмо спремно дочекали дуел осмине финала, највероватније против Италије.

"Очекивали смо и имали тешку утакмицу, а велики проблем је била и врућина. Почетак је био добар, али су нас контрафаулови које је досуђивао италијански судија пореметили. Не бавимо се комбинацијама и нисмо калкулисали. Стално говорим да само мислимо о себи. Недостајо нам је Митровић у ротацији, посебно при оваквим временским приликама, али ово је наша реалност", рекао је Удовичић.

Репрезентације Србије ће у недељу од 21 час у осмини финала играти против Италије.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 24. јул 2009, 18:24) - Uros-Zajecar [нерегистровани]

vaterpolisti

Dao Bog,ali ne sa ovom neznalicom od Udovicica,
sa nekim drugim mozda,pa nismo zaboravili igrati
vaterpolo,ali nam treba sposoban covek,da ukom-
ponira ovu nadarenu mladost,Udovicic ove momke
vodi u totalnu propast,ma......Dosta je bilo!!??????

(петак, 24. јул 2009, 18:10) - Vrbas [нерегистровани]

vaterpolisti

UUU.pa ti ga pretera.za ovu godinu i sa ovim trenerom dostaa je i bronza a za dve godine uzimamo zlato jer Crna Gora,SAD,Madjarska,Hrvatska imaju starije igrace od nasih i po deset godina.zato cemo i sledece godine ne Evropskom prvenstvu u Zagrebu osvojiti zlaoto....

(петак, 24. јул 2009, 17:26) - anonymous [нерегистровани]

Dobar si

Kakvo Zlato??? treba da budemo sretni ako udjemo medju 8 gde nam je trenutno mesto.Zajedno sa Auatralijom,Nemcima i Amerikancima boricemo se od 5/tog do 8/mog mesta-a Madjari,Hrvati,Spanci i Crnogorci ce se boriti za medalje.Daj boze da gresim jer ne bi bilo prvi put da odigramo lose u grupi a posle osvojimo Zlato(bar Bronzu).Desava se cuda uvek-kao u Pekingu gde su nas USA dobili u polufinalu.Bio bi red i mi da se dignemo iz pepela i iznenadimo sve.Momci zaboravite danasnju igru i mislite samo na sledeceg protivnika-SRETNO

(петак, 24. јул 2009, 17:11) - koja [нерегистровани]

A sad protiv...

...Makedonije je najvaznije da se Trajce ne udavi!!!

(петак, 24. јул 2009, 16:29) - anonymous [нерегистровани]

vaterpolisti

Nemojte da se obrukate u Rimu.dajte sve od sebe
da osvojite zlato.