Рапорт из Квангџуа, "делфини" спремни за Шпанију

Уторак је можда и најважнији дан за "делфине" на Светском првнству у Јужној Кореји. Изабраници Дејана Савића играју четвртфинални меч, а противник је селекција Шпаније.

Ватерполисти Србије улазе у психолошки најтежи меч на шампионату после три дана паузе. Шпанци су пласман међу осам најбољих обезбедили кроз осмину финала - имали су утакмицу више и мање времена за одмор.

"Више је то проблем за њих. Нећу ништа да урекнем, нису у неком добром стању. То за њих може да буде проблем, а за нас предност. Успели смо мало да одморимо и имали смо више времена да припремино ту утакмицу", сматра Сава Ранђеловић.

Фокус српске одбране пада на тројицу шпанских шутера и најбољег играча противника Мунариза. Зато је важно да наши бекови надиграју шпанске центре и избегну велики број исључења.

"Имају младе центре, наших су година. Добро их познајемо, играли смо са њима доста пута, тако да мислим да то можемо добро да затворимо", додао је Ранђеловић.

"Биће важно да имамо контранапад, да имамо темпо. Мислим да се тога Србија највише плаши, кад је реч о шпанској игри у нападу", рекао је за РТС селектор Шпанаца Давид Мартин.

У репризи прошлогодишњег финала Европског првенства, Шпанија овога пута има нешто искуснији тим. Међутим, подмлађени ватерполо тим Србије показао је да је у Јужну Кореју допутовао да поново помера границе.

Утакмица између Србије и Шпаније почиње у 7.00 сати ујутру по средњоевропском времену.

број коментара 0 Пошаљи коментар