Разгледница РТС-а из Квангџуа

Домаћин 18. Светског првенства у воденим спортовима, па самим тим домаћин српским спортистима је Јужна Кореја и град Квангџу...

Квангџу дели 350 километара од престонице Јужне Кореје – Сеула. Уколико путујете аутомобилом стижете за четири сата, ако се одлучите за брзи воз треба вам сат и по времена. Град се налази на југу земље, у регији која је позната по култури, спорту, универзитету и технологији. Броји око три и по милиона становника. Шести је по величини у Јужној Кореји. Просечна плата је око 2000 долара. Квангџу одише модеррим духом, архитектуром 21.века, и жељом да се у разним областима приближи Сеулу. Нема много историјских зграда и споменика. Саобраћајну мрежу чини метро, аутобуске линије и много такси возила. На улицама и аутопутевима који пресецају град, возе се скупоцени аутомобили из домаћих фабрика.

После одлично организованих Универзитетских игара, Квангџу је добио прилику да буде домаћин 18. Светског првенства у воденим спортовима. Такмичења се одвијају у Намбу универзитету. Објекти су изграђени по последњим стандардима. Домаћин се потрудио да ублажи влагу и високе температуре. Уређаји за расхлађивање постављени су на затвореним и отвореним базенима, али и на пешачким стазама. Направљени су паркови и отворени ресторани, а храна се може купити на сваком кораку.

Будући да Јужна Кореја важи за земљу технологије, гостима је понуђена промоција нових мобилних телефона, камера, 5Г мреже и мобилних банкомата.

Мисли се и на традицију. Недалеко од вастерполо арене, можете обићи изложбу

број коментара 0 Пошаљи коментар