Пијетловић: Надам се да ће публика бити наш седми играч

Ватерполо репрезентативац Србије Душко Пијетловић, пред предстојећи завршни турнир Светске лиге у Београду, рекао је да се нада да ће публика екипи бити седми играч. Србија у уторак почиње такмичње против Аустралије од 21 сат, а после следе утакмице против Хрватске и Казахстана у истом термину.

Завршни турнир Светске лиге игра се од 18. до 23. јуна на Ташмајдану.

"Освајали смо доста пута Светску лигу и надам се да ће и публика бити наш седми играч у базену и да ћемо на тај начин показати како треба да се игра за Србију пред нашом публиком. Мислим да ће нам то бити подстрек да освојимо турнир. Првенствено због публике, а друго да бисмо што пре остварили циљ, а то је пласман на Олимпијске игре", рекао је Пијетловић Тањугу.

Србија у уторак почиње такмичње против Аустралије од 21 сат, а после следе утакмице против Хрватске и Казахстана у истом термину.

"У нашој групи Хрвати су, поред нас највећи фаворити, јер долазе у пуном саставу, за разлику од Мађара. Нама је група тешка, имамо две физички захтевне утакмице против Аустралије и Хрватске. Надам се да ћемо то одрадитити како треба, како бисмо у четвртфиналу имали лакшег противника", казао је Пијетловић.

На базену Ташмајдан српски ватерполисти остварили су неке од највећих успеха, па је Светска лига прилика да још једном заблистају на овом пливалишту.

"Дуго нисам играо на отвореном базену на Ташмајдану, а последњи пут кад сам играо био ми је таличан. Надам се да се то неће променити ни ове године", истакао је Пијетловић и додао да мотива неће фалити.

"Мотив увек постоји. Човек који игра за репрезентацију њему мотив није проблем. Нисам још упознао српског спортисту који нема велики мотив када је репрезентација у питању. Некад је била и слабија форма, али смо на мотив добијали све утакмице", рекао је он.

Завршни турнир долази после напорних клупских сезона, које се трајале до пре неколико дана.

"Мислим да ни ми, као ни остале екипе нисмо уиграни. Они имају више играча у својим лигама па су упознатији једни са другима, а ми смо раштркани по свим другим лигама. Имамо још времена да се укомпонујемо. То нам није сметало досад, надам се да неће ни сада", закључио је Пијетловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар