Лига нација у одбојци стартује 2018, Србија у обе конкуренције

Светске одбојкашка федерација најавила је почетак Лиге нација за 2018. годину, коју ће играти женска и мушка репрезентација Србије.

"Ово је кључни тренутак за будућност нашег спорта. Лига нација је најважније такмичење у историји ФИВБ. ФИВБ ужива велики успех у последњих 70 година, али увек морамо да гледамо напред и тражимо начин да се побољшамо", рекао је председник ФИВБ Ари Граса на прослави 70. рођендана те организације у Паризу.

Мушко такмичење ће уз Србију чинити Бразил, Италија, САД, Кина, Француска, Аргентина, Иран, Пољска, Немачка, Јапан и Русија, док ће Аустралија, Јужна Кореја, Канада и Бугарска бити "изазивачи".

Поред српских одбојкашица, кључне екипе у женском делу су Бразил, Италија, САД, Кина, Холандија, Тајланд, Турска, Јужна Кореја, Немачка, Јапан и Русија, а ту су још Аргентина, Доминиканска Република, Пољска и Белгија.

Такмичења ће чинити по 12 репрезентација, док ће преостале четири играти други турнир за улазак међу 12 најбољих.

Биће играно укупно 130 утакмица у сезони, а свака екипа ће играти бар 15, док ће свака земља бити домаћин бар једне групе, чиме ФИВБ жели да одбојку приближи навијачима широм света.

ФИВБ ће више детаља око такмичења представити у наредном периоду.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 13. окт 2017, 19:28)
anonymous [нерегистровани]

?

Da li je ovo zamena za svetsku ligu?