Терзић за РТС: Злато освојено на невероватан начин

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић као гост Другог дневника РТС-а изјавио је да не памти да је нека репрезентација овако убедљиво освојила златну медаљу, као и то да је дочек испред Скупштине прави разлог зашто професионалци треба да играју.

На честитке због оствареног резултата, селектор Терзић је рекао да је ова златна медаља посебна.

"Веома специфично је освојена ова медаља. Осећај освајања злата је сјајан, освојили смо га само у Београду 2011. године уз доста среће, ово је нешто сасвим другачије, ипак је мало неочекивано, уз доста сумње, али невероватно је то да смо га освојили на овакав начин, не памтим да је нека земља то урадила, на овакав начин, а то је додатни разлог за задовољство", рекао је селектор Терзић.

Терзић је рекао да су његове изабранице преузеле главну улогу у стварању атмосфере и тима.

"Улога стручног штаба постоји, али није одлучујућа, одлучујућа је улога девојака. Оне су направиле екипу, флуид и кохезију. Од прве утакмице кад смо победили Чешку, па до краја првенства све је билу у узлазној путањи и изгледало јако лепо", изјавио је Терзић.

Селектор је рекао да је круна освајања златне медаље био дочек испред Скупштине пред многобројним навијачима.

"Дочек је нешто посебно, 2006. године, после СП у Јапану, били смо на тераси, сада нам је други пут... То је нешто што не може да се пореди ни са чим, то не може ниједан новац света да купи, та количина љубави, поштовања и вере која избија из народа који те чека код куће што је прави разлог зашто се игра, све остало пролази, али ово су сећања која остају до краја живота", изјавио је селектор. 

Терзић је рекао да је задовољан што његове изабранице из године у годину себи постављају велике циљеве и границе које стално померају.

"Ја се искрено надам да ће се границе које сами себи правимо последњих десет година увек померати, стално имамо нове циљеве и медаље, на крају смо успевали да их освојимо, сада је на реду медаља са Светског првенства, жеља је да поновимо бар бронзу из 2006, али и да будемо бољи ако је то могуће", рекао је Терзић за РТС.

број коментара 4 пошаљи коментар
(среда, 04. окт 2017, 09:37)
Milos [нерегистровани]

Smeh

Da li se ovaj čovek ikad nasmeje?

(среда, 04. окт 2017, 07:43)
mirjana [нерегистровани]

ne "shepuri se"!!!

Terzic nikada nije "prisvajao "uspeh njegovih "devojaka" !!!Uvek i samo njih pominje za zasluzene rezultate!!!Malodushnih i zavidnih ce uvek biti ne mogu da se kriju!!

(среда, 04. окт 2017, 06:21)
Ana Gajic [нерегистровани]

Bravo

Hvala igracicama i treneru na svemu. Za trenutak ste ucinili da zaboravimo sve probleme u ovoj jadnoj zemlji i budemo srecni!!!!

(уторак, 03. окт 2017, 23:02)
DDanonymous [нерегистровани]

Zasto je zlato osvojeno na neverovatan nacin?

Zlato je osvojeno lagano zato sto imamo daleko najbolju ekipu u Evropi,i to bez vazne igracice i kapitena Milene Rasic koja je bila povredjena.Ja samo znam da smo od te 2006 do danas trebali osvojiti mnogo vise medalja nego sto smo osvojili jer smo svo to vrijeme imali strasnu ekipu,kao i danas.Zato je Terzic bio kritikovan od strane citalaca vise nego i jedan drugi selektor u Srbiji.Sada mu oprastamo jer smo konacno,nakon Beograda,uzeli zlato.I neka se Terzic sada ne sepuri.
Zelim svu srecu nasim ljepoticama,mnogo zdravlja i zlatnih medalja u karijeri.