Директор мастерса у Риму бесан због изјава Ђоковића и Федерера

Новак Ђоковић и Роџер Федерер, двојица од тројице најбољих тенисера на свету, критиковали су током лета стање терена на мастерсу у Риму. Пред крај године, председник Тениског савеза Италије Анђело Бинаги, осврнуо се у једном интервјуу на изјаве двојице великана и поручио им да нису у праву.

Федерер је током наступа у престоници Италије казао да су линије биле клизаве, надовезавши се на изјаву Ђоковића, који је стање терена описао као "с**ње".

То је изнервирало Бинагија, који је навео да Србин и Швајцарац нису имали обзира према организаторима, који су се мучили са временским приликама.

"Када играте турнир током недеље у којој је доста сув ваздух и пада киша, нормално је да проклизавате. Када неко изгуби одмах тражи изговоре... Или сте проклизавали или је проблем са тереном и линијама. Честитао бих Фоњинију јер је схватио да је направио грешку и кориговао је", изјавио је Бинаги.

За разлику од њих, домаћи представник Фабио Фоњини се извинио после критика и навео да разуме организаторе турнира.  

Италијан је објаснио Роџерову одлуку да одустане од неких турнира како би се спремио за оне веће, као на пример Ролан Гарос минуле сезоне.

"Нормално је да неко у његовим годинама мора да нешто коригује након што игра толико узастопних мечева", додао је Бинаги.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 25. дец 2019, 16:12) - anonymous [нерегистровани]

Ne znamo ko je u pravu

Organizator turnira praktično priznaje da je teren bio loš, ali daje opravdanja. Opravdanja su nevažna. Organizator je dužan da obezbedi dobar teren. Mogli su da naprave krov. Teren svakako mora da ispunjava određene standarde za igru, da se igrači ne bi povredili i da mogu da pruže svoj maksimum. Ako teren nije bio u odgovarajućem stanju, onda su igrači u pravu i organizator je napravio ogromnu grešku zbog toga što je dozvolio igru, odnosno naterao igrače da igraju na neodgovarajućem terenu. Ovo je svet profesionalnog sporta, a ne skupili se klinci na livadi, pa organizator ne može da koristi opravdanja za loš teren, samo za otkazivanje mečeva. Ali, da su mečevi otkazivani, odnosno pomerani, to bi ih debelo koštalo. Još je gore što tek sada reaguje.

(среда, 25. дец 2019, 11:36) - ATLIJA MILORAD (58) [нерегистровани]

stvarno

Nevazne stvari

(среда, 25. дец 2019, 09:11) - Maximus [нерегистровани]

Ustanak gladijatora?

Djokovikus i Federerius hoce da smaknu Imperetoriusa ! Oce da moze, nece da moze ?