Франческа Скјавоне победила канцер!

Некадашња италијанска тенисерка Франческа Скјавоне открила је да је успела да се излечи од канцера. Скјавоне се пратиоцима обратила на друштвеним мрежама и саопштила разлог због којег се није појављивала у јавности у последње време.

Она је у видео изјави рекла да се повукла из јавног живота како би се борила са опаком болешћу, коју је срећом успела да победи.

"После одсуства 7-8 месеци са друштвених мрежа, али и живота уопште, желим нешто да вам саопштим. Открићу вам шта ми се дешавало у последњих седам месеци", почела је причу Скјавоне.

"Дијагностиковали су ми малигни тумор. Била је то најтежа борба коју сам водила и најбоља ствар је да сам успела да победим. И даље дишем. Кад су ми то саопштили пре неколико дана, хтела сам да експлодирам од среће. Спремна сам за пројекте које сам имала, али нисам успела да их остварим. Видимо се поново ускоро!", истакла је 39-годишњакиња.

Скјавоне је 2010. године освојила Ролан Гарос и постала прва Италијанка која је дошла до гренд слем трофеја, освојила је још седам титула и најбољи пласман јој је четврто место у синглу, а осмо у дублу.

Пензионисала се 2018. године, после чега је један пеиод била тренер Каролине Вознијацки.

број коментара 0 Пошаљи коментар