На данашњи дан окончан "меч без краја"

Пре тачно девет година Изнер и Маи окончали су најдужи меч у историји тениса. После три дана и 11 сати игре, Американац је однео победу, освојивши пети сет резултатом 70:68.

Када су извучени парови првог кола Вимблдона 2010. године, мало ко је могао и да помисли да ће дуел Американца Џона Изнера и Француза Николе Маија остати златним словима исписан у историју тениса.

Дуел двојице тенисера укупно је трајао 11 сати пет минута, а почео је у уторак у 18.13 по локалном времену, да би после три сата и резултата 2:2 у сетовима први пут био прекинут због мрака.

Тенисери су се вратили на терен у среду у 14 часова и почели пети сет, који је још једном био прекинут због мрака, при резултату 59:59. Француз је инсистирао да се прекине меч, док је Изнер желео да се игра настави.

Ипак, тенисери су морали на терен и трећи дан узастопно, али до тада су већ постали звезде и сви су желели да присуствују дуелу на терену број 18, који је већ добио име "меч без краја" (the endless match).

Изнер је направио брејк у 138. гему петог сета, однео укупну победу 70:68 у одлучујућем сету и ушао у историју као победник најдужег меча тениског спорта.

број коментара 0 Пошаљи коментар