Ђоковић за РТС: Захвалан на прилици да унапредим себе

Новак Ђоковић говорио за РТС пре церемоније доделе Лауреус награда о томе кроз шта је све прошао у првим месецима после операције лакта.

Новак се присетио периода када због повреде није могао да учествује на турнирима.

"У том периоду сам научио пуно ствари о себи. Имао сам пуно сумњи и дилема како наставити са тенисом, која је сврха, на који начин. Доста сам испитивао себе у најдубљим нивоима свог карактера. У тим тренуцима ми није било јасно зашто се све то дешава и нисам, наравно, баш био срећан због тога, али сам разумео да треба да будем захвалан зато што обично у таквим тренуцима човек има велику прилику да се трансформише, да буде боља верзија себе", рекао је Новак.

Ипак, Ђоковић је успео да се врати на врх.

"То се на крају десило и ево, 12 месеци након тога, стојим овде пред вама освојивши три гренд слема и вративши се на позицију број један на свету, што стварно пре 12 месеци можда није изгледало баш реално", рекао је Ђоковић за РТС.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 19. феб 2019, 09:53) - Desanka [нерегистровани]

Čestitke Novaku !

Velika čast za Novaka, potpuno zaslužena titula za 2018. godinu ! Lepo slavlje među najboljima, lepe želje za veliki uspeh i u 2019. godini za velikog asa koji je Nole !

(понедељак, 18. феб 2019, 20:57) - anonymous [нерегистровани]

nevolje

ovo sa đokovićem je pokazalo ko zna koliko puta da nevolje koje su ga pratile donose koristi ako ih se iskoristi pametno tj.ako ih se shvate realno.
teško da bi nole bez ovih nevolja uspeo dokle je uspeo.lakat je bio samo deo ove priče.noletu je pomoglo na mentalnom planu raskid sa guruom,što je uslovljavao vajda.
na kraju,guru,je jedno iskustvo,koje je noleta učvrstilo u uverenju da su zablude veoma štetne.