Четврта победа младих кошаркашица

Млада женска кошаркашка репрезентација Србије победила је у четвртом колу четвртиналне групе првенства Европе, које се одржава у Гдињу у Пољској, селекцију Турске резултатом 72:67 (13:23, 26:18, 17:12, 16:14) и у последњем колу за прво место у групи бориће се са Шпанијом.

Утакмица је одиграна у Градској дворани пред око 200 гледалаца, а судили су Бисан (Француска), Аункрогерс (Летонија) и Лензовски (Полкјска).

Србија: Поповић, Петровић 19, Душанић 3, Живановић 10, Богићевић 22, Н. Јовановић, Ј. Јовановић, Каракашевић, Палигорић 4, Дабовић 9, Балтић, Ајдуковић 5.

Турска: Аслан, Јапар 10, Ујкан 3, Сајлар 19, Гезгин, Караташ 4, Цигли 4, Фират, Гимисај 9, Зерен, Чанитеж 14, Чаватоглу 4.

Младе српске кошаркашице, старе до 20 година, наставиле су серују победа на шампионату Европе. Утакмицу су почеле доста споро, јер су пласман у четвртфинале осигурале победом против Немачке, што су Туркиње искористиле и у првој четвртини потпуно доминирале и брзо стекле предност од десет кошева.

У другој четвртини, међутим, наше играчице су се "пробудиле", почеле да играју много ангресивније и одговорније и до полувремена су готово анулирале предност противница.

Почетком трећег дела игре, репрезентација Србије је први пут прешла у вођство, које више није испуштала до краја меча. Турска је у неколико наврата успевала да ухвати прикључак, али не и да направи изненађење и освоји бодове који су јој били неопходни за пласман у четвртфинале.

У осталим утакмицама у нашој групи Шпанија је победила Италију 75:58, а Немачка Бугарску 87:71.

Уочи последњег кола Србија и Шпанија имају максималан учинак од четири победе и у међусобном дуелу ће одлучити коме ће припасти прво место и најлакши противник у четвртфиналу.

број коментара 0 Пошаљи коментар