У Шведској почиње ЕП за јуниорке

Европско кошаркашко јуниорско првенство почиње у четвртак у Шведској, а репрезентативке Србије први меч играју против Пољске.

Репрезентација Србије у првом колу Групе А у Содертаљеу игра са Пољском од 18.15, у другом колу 3. јула од 19.45 игра са Бугарском, док се дан касније, од 16 сати састаје са Шведском.

На списку селектора Зорана Ковачића су Снежана Чолић, Марина Марковић, Бојана Богдановић, Сандра Бошковић, Каја Станковић, Јелена Првуловић, Милена Бубњевић, Зорана Николић, Маја Вучуровић, Сара Крњић, Тина Јовановић и Александра Добранић.

Очекује се борба за једну од медаља, јер окосницу тима чине девојке које су пре две године биле четврте у Европи у конкуренцији кадеткиња, а у међувремену неке од њих накупиле су довољно искуства играјући у клупској сениорској конкуренцији.

На првенство које се игра у Содертаљеу, предграђу Стокхолма, учествује 16 селекција подељених у четири квалификациoне групе.  Пласман у даље такмичење обезбедиће по три најбоље пласиране екипе, које ће потом формирати нове две групе из којих ће по четири најбоље екипе разигравати за четвртфинале.

Полуфинални мечеви на програму су 11. док је финале 12. јула.

број коментара 0 Пошаљи коментар