Големац нови тренер Цедевита Олимпије

Хрватски кошаркаши стручњак Јурица Големац нови је тренер Цедевита Олимпије наследивши Славена Римца који је напустио кормило љубљанског клуба, саопштио је клуб из Љубљане.

Римац је споразумно раскинуо уговор, а разлаз хрватског стручњака и словеначког АБА лигаша дошао је дан након неочекиваног пораза у 17. колу АБА лиге од Приморске.

На место Римца долази Големац, његов велики пријатељ и бивши помоћник из времена кад су заједно водили Цибону до тријумфа у АБА лиги.

"Осећаји су помешани. Као бивши играч клуба увек сам желео да постанем главни тренер Цедевита Олимпије. Сигурно да ово није идеално време за то. Неочекивано сам заменио Римца. Али потребно је засукати рукаве и покушати да се поправи тренутно стање. Сигурно то можемо учинити јер је екипа довољно квалитетна да игра пуно боље него што је играла до сада ", рекао је Големац.

Екипа из Љубљане важила је за једног од главних фаворита за освајање трофеја у региону, али су "змајчеки" везали четиури узастопна пораза у такмичењу и предстоји им грчевита борба за пласман у плеј-оф. 

број коментара 0 Пошаљи коментар