Преминуо Милован Степандић

Српски кошаркашки тренер Милован Степандић је преминуо у 65. години. Рођени Шапчанин се тренерским послом бавио од 1977. године, а најпре је радио у локалним клубовима.

Степандић је првих 20 година тренерске каријере (1978-1998) провео радећи у родном Шапцу, са изузетком по једне сезоне у осјечкој Славонији и подгоричкој Будућности.

Започео у млађим категоријама Мачве 1977, а потом је радио у шабачким клубовима ОКК Шабац, Ива Зорка, затим у осијечком КК Славонија, подгоричкој Будућности, Борцу из Чачка, новосадској Војводини, Свислајону из Вршца, ваљевском Металцу, као и у београдским клубовима Лавови 063, ФМП, ОКК Београд, где је пре око четири године завршио каријеру због болести.

Степандић је био велики хит са Зорком из Шапца у ЈУБА кошаркашкој, коју је тренирао у два наврата, а у којој је у том периоду наступао и легендарни српски кошаркаш Мијаило Грушановић.

Микан и Степи, како су им гласили надимци, били су нераздвојни – сјајно су сарађивали и били велики пријатељи, а посебну муку задавали су најбољим кошаркашким клубовима тог доба.

"Годину дана сам играо заједно са Степандићем када сам почињао, после тога је он преузео кошаркашки клуб, био је тренер и двадесет година смо сарађивали у Иви, плус неколико година ван Шапца. Значи, знамо се. Није требало ништа да ми говори, погледом смо се разумели. Чак 30 година смо сарађивали и дан-данас смо остали добри и могу ти рећи да је и њему било лепо, а и мени", рекао је Грушановић пре неколико година у Око магазину.

Широј јавности је био познат и као стручни консултант у преносима кошаркашких утакмица на Јавном сервису Србије.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 15. јан 2020, 20:51) - AK [нерегистровани]

Cika Stepi...

Kakav je to covek bio... velicina