Партизан у Тренту тражи брејк

Кошаркаши Партизана гостују код екипе Трента у Италији, у мечу другог кола Групе Е друге фазе Еврокупа. Сусрет почиње у 19 сати.

Црно-бели у меч улазе после велике и убедљиве поведе над Виртусом у првом колу (99:81), али и после драматичне победе над Цедевита Олимпијом у регионалној лиги (тројка Јарамаза у последњој секунди).

Но, екипу Андрее Тринкијерија не очекује нимало лак задатак, пошто је Тренто већ годинама неугодан ривал, који игра атипичну кошарку.

Окосницу тима чине познати играчи, пре свега Алесандро Ђентиле и амерички плеј Арон Крафт, а ту је и врло незгодни Давиде Пасколо.

У првом колу друге фазе италијански тим је тесно поражен од Дарушафаке - 73:69. 

"Што се тиче утакмице у Тренту, ако успео да добијемо тамо, крећемо са 2-0. Мислим да ће се тријумф против Виртуса вредновати још више ако успемо да завршимо победом у Тренту. Прве две екипе против којих играмо у Еврокупу имају изразите играче на које треба да се обрати посебну пажња. Ђентиле има поене у рукама, велики је бек. Имамо и ми момке који могу да парирају. Један играч не чини једну екипу, али је свакако за респект. На свом терену ће гледати пруже најбиољу партију и да добију утакмицу. Спремићемо се да их онемогућимо у њиховим замислима", поручио је капитен Партизана Новица Величковић пред пут на "чизму".

Сусрет почиње у 19 часова, уз текстуални коментар на нашем порталу.

број коментара 0 Пошаљи коментар