Пековић тим менаџер репрезентације Црне Горе

Некадашњи кошаркаш и председник Партизана Никола Пековић изабран је за тим менаџера репрезентације, саопштио је Кошаркашки савез Црне Горе (КСЦГ). Црна Гора квалификације за Европско првенство почиње 21. фебруара мечом против Велике Британије.

Никола Пековић, прослављени црногорски кошаркаш и некадашњи НБА ас, нови је тим менаџер репрезентације Црне Горе, док је Благота Секулић, некадашњи капитен националног тима, постао сарадник селектора Бошка Радовића у стручном штабу.

"Сигурно да је то другачије него у периоду када сам био играч, али опет велика одговорност за мене. Стварно ми је драго што је КСЦГ мени дао функцију тим менаџера, сигурно ћу радити све да помогнем репрезентацији", рекао је Пековић, а преносе црногорски медији.

Благота Секулић је у прошлим квалификацијама имао велику улогу у историјском успеху - пласману на Светско првенство, а сада ће као тренер пробати да помогне да се избори Еуробаскет.

Уз Секулића селектору Радовићу ће као тренер помагати и Владимир Тодоровић, а у стручном штабу још су доктор Александар Радовић, физиотерапеут Периша Чагоровић и економ Дарко Савић, који су били део и тима Звездана Митровића. 

Црна Гора квалификације за Европско првенство почиње 21. фебруара мечом против Велике Британије, три дана касније је на програму дуел против селекције Француске. У групи су Црна Гора, Велика Британија, Француска и Немачка, а три селекције ће изборити пласман на шампионат Европе.

број коментара 0 Пошаљи коментар