Јокић о Кокошкову, (не)успеху у Кини и евентуалном наступу на ОИ

Никола Јокић говорио о новом селектору Србије, коначном пласману на Светском првенству у Кини и евентуалном наступу на Олимпијским играма.

Центар Денвера верује да је Игор Кокошков прави избор за новог селектора "орлова".

"Драго ми је због Игора, он може да донесе нешто ново у репрезентацију, неки нови систем, нове људе. Видећемо", рекао је Јокић за Глас Америке.

Многе занима да ли ће Јокић наступати на квалификационом турниру и Олимпијским играма, уколико Србија избори пласман.

"Никада не говорим прерано да ли ћу играти или не, па нећу ни сада. Фокусиран сам на сезону, на своје игре, квалификације и Олимпијске игре су предалеко", рекао је центар Денвера.

Србија не воли кошарку колико воли да побеђује 

Кокошков је недавно рекао да би многе земље биле презадовољне да заузму пето место на планети, али се у Србији то сматра несупехом.

"Србија је земља која не воли толико кошарку, колико воли да побеђује, а у томе је највећа грешка. Са друге стране, то је добра ствар, јер увек желиш да победиш. То пето место је сигурно био неки наш максимум када се узме у обзир оно што смо тамо показали", рекао је Јокић.

Он сматра да је меч са Шпанцима био прекретница на турниру. 

"Светско првенство је другачији систем, једна утакмица одлучује о пролазу. Каже се да су прва утакмица и четвртфинале најважније утакмице, ми смо изгубили то против Аргентинаца. Изгубили смо и од Шпанаца, што је можда била прекретница".

Према његовим речима, Шпанија није дозволила "орловима" да играју своју игру.

"Шпанци су нас изненадили дбраном пола зона - пола човек, где су Богдана (Богдановића) на неки начин зауставили... Заправо, нису нам дозволили да играмо како ми играмо", рекао је Јокић.

О евентуалном наступу на ОИ 

Ове године се одржавају Олимпијске игре у Токију, а Србија, вицешампион из Рија, претходно мора да се квалификује на турниру у Београду.

"Вредиш колико покажеш, нема ту шта... Као, могли смо боље... Па што нисмо онда били бољи? Да ли ми треба да нешто докажемо, стварно не знам, али репрезентација је за све нас, за цео народ, светиња. Али кажем још једном - рано је, и стварно је далеко. Не знам стварно да ли ћу играти", рекао је Јокић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 09. јан 2020, 00:35) - Ано Нимбус [нерегистровани]

Какав противник

Замислите тај безобразлук: противник нам онемогућава да га победимо! Неочекивано лукавство! Ето прилике да од противника научимо штогод и ојачамо.

(среда, 08. јан 2020, 22:16) - anonymous [нерегистровани]

Svaka čast care.

Ispao si čovek što si došao, a verujem da ćeš ponovo doći i zaigrati. Želim ti sve najbolje u daljoj karijeri.