Божа Маљковић за РТС: Промене у Евролиги лоше за српске клубове

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић гостујући у емисији "Око" изјавио је да су промене у Евролиги и њихов утицај на српске клубове негативне.

Маљковић се осврнуо и на број странаца у српским тимовима, односно Звезди и Партизану, као и шансама АБА лиге да се избори за позитиван статус у Евролиги, с обзиром на то да већ од ове сезоне шампион АБА нема загарантовано место у ЕЛ, али постоји усмени договор да се то деси.

"Шта ће деси на крају? На крају ће да се деси да тај који буде први, а волео бих да то буде неки клуб одавде, не игра Евролигу. И шта ћемо онда да радимо? За шта смо играли? Проблем је овакав начин размишљања Евролиге, разговарао сам са Бертомеуом на Новом Београду на ручку и рекао сам му да је немогуће да са земља оваквом традицијом не постоји проходност. Али, очигледно снага капитала, Санкт Петербург, знамо се ко је одатле,", рекао је је Маљковић.

Маљковић сматра да шампион АБА лиге неће у будућности играти у елитном такмичењу.

"Хајде да то мислимо ако знамо да неће. Ја бар мислим да неће. Ми треба већ сада да размишљамо о новим моделима такмичења. Ако некога занима, лично могу да урадим неки пројекат на мој начин. Ако не занима никога, нека остане тако. Играћемо, биће пуно странаца, а добит наше кошарке неће бити никаква", закључио је Маљковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар