Доктор Жељко и мистер Обрадовић

Нова сезона није почела како је најтрофејнији европски тренер планирао. Фенербахче који са клупе предводи чувени Жељко Обрадовић штуца и у Евролиги већ је доживео седам пораза. Иако је популарни Жоц поред освојених девет титула првака Европе познат и по свом темпераменту, протеклих недеља могли смо да видимо до сада невиђено.

Он је током меча у Москви против ЦСКА био толико љут на своје играче да је из стандардне вике прешао и на псовке, а ту је најгоре прошао Италијан Луиђи Датоме.

Овај снимак је обишао планету, а многи су славног Чачанина осуђивали, углавном потајно.

Можда је управо због тога већ у наредном мечу Евролиге против Барселоне, покушао да до играча допре потпуно другачијим приступом – молбом да играју бољу одбрану. Међутим, исход је био исти. Пораз.

Српски кошаркаш Никола Калинић, који и даље игра за Жељка у Фенеру, открива рецепт за те тренерове “жуте минуте“.

”Обично је питање како се понашате када постане црвен, а онда сам ја увек одговарао да док је црвен све је ок, све док не постане љубичаст. У тим неким тренуцима је најбоље бити неприметан, побећи кући, сачекати неки други дан да то прође или сачекати неку победу”, објашњава Калинић. 

Но, разуме се, није Обрадовић једини кошаркашки тренер чије реакције привлаче пажњу јавности.

Своје моменте често има и легендарни Светислав Кари Пешић, биши тренер Звезде са сада Барселоне. 

Саша Обрадовић се умало једном потукао са својим играчем у Алби, а врло сличну ситуацију имао је и Словенац Јуриј Здовц у Аеку.

А када је реч о енергији поред клупе, морамо споменути и харизматичног Италијана Ђанмарка Поцека, сада тренера Динамо Сасарија.

Марко ЉУБОМИРОВИЋ (LjubomirovicM) 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 30. нов 2019, 15:32) - anonymous [нерегистровани]

2005...

..ja bih ga podsetio na Novi Sad i 2005. Onda je digao ruke kada nije mogao nista da uradi, treba to isto da uradi i sada. Dosta ti je svega ako Boga znas. Vrati se u svoju zemlju i uzivaj u svom radu. Bog da te vidi.

(субота, 30. нов 2019, 13:20) - anonymous [нерегистровани]

Ko? Jel ja?

Prošlo je vreme "urlatora"...traže se pedagozi, koji umeju da "kupe" igrača na pravi način, a ne psovanjem....

(субота, 30. нов 2019, 12:27) - anonymous [нерегистровани]

Обрадовић

Не разумеју људи Обрадовића. Ко још има ту страст? Он дише и размишља кошарку. Он је кошаркашки стратег и када његови војници не извршавају команду, нормално је да их испраши.