Шакота: Важно да будемо константни и изградимо победнички карактер

Тренер Црвене звезде Драган Шакота био је задовољан после победе свог тима над Валенсијом у Евролиги. Црвено-бели су у 11. колу савладали Валенсију резултатом 76:73.

Победоносни кош постигао је Лоренцо Браун уз звук сирене.

"Наравно да је важна и лепа победа. Била је лепа утакмица за гледање. за мене је посебно важно што смо током меча исправљали одређене ствари, на крају смо дошли у ситуацију да победимо једним шутем и то се догодило. Сад је важно да будемо константни колико је то могуће, како бисмо креирали победнички карактер", истакао је Шакота.

Да ли је све могло да буде другачије после 11 разлике?

"Не гледам то тако. Да ли је то уобичајено да се прекине утакмица пола сата, 45 минута. На основу чега или ког искуства да им дам савет у том тренутку? Почело је тако, кренула је утакмица, али то се дешава стално. Нисам видео ништа неприродно, они су много добар тим. Њихови играчи са клупе су бољи од стартера, направили су узастопне побед и нормално је да су стигли разлику. Очекивали смо да меч има 'горе-доле' моменте. Битно је реаговати када падне резултат, имали смо скраћену ротацију, неке играче који су имали већу минутажу...", истакао је тренер црвено-белих, а потом прокоментарисао последњи напад:

"Искористили смо последњи напад. Уз дужно поштовање према свима, видим увек неку опасност према екипама. Колико се опустиш све екипе могу да ти направе проблем. Озбиљно смо схватили прву утакмицу коју сам водио и зато је био такав резултат. Овде не треба пуно причати кад се игра Евролига, знаш да мораш да играш максимално", закључио је Шакота.

број коментара 0 Пошаљи коментар