Томашевић: Била је част и привилегија радити у КСС

Бивши генерални секретар Кошаркашког савеза Србијe Дејан Томашевић огласио се саопштењем после напуштања те функције, рекавши да је била част и привилегија радити у КСС.

Томашевића, који је претходне недеље поднео оставку, на месту генералног секретара пре два дана званично је заменио Златко Болић.

"Желим да изразим захвалност људима са којима сам сарађивао у протеклих девет година. Имао сам изузетне сараднике у канцеларији Кошаркашког савеза Србије, али и у клубовима и регионима широм Србије. Све што смо остварили у том периоду урадили смо заједничким снагама, делујући као тим. Излазим из КСС као потпунији и бољи човек. Било је то сјајно искуство за мене, а надам се и да су сви који су радили са мном научили нешто кроз рад на бројним пројектима", рекао је Томашевић.

Он је у саопштењу истакао да одлазак из КСС није био лак, али да је дошао тренутак да се посвети другим стварима.

"Кошаркашки савез Србије заузима велико и важно место у мом животу и професионалној каријери и одлазак није био лак, али осећам да је дошао моменат да се опробам у новим пословним изазовима, као и да се посветим породици. Донео сам ту одлуку задовољан свим оним што сам као генерални секретар КСС-а урадио. Подсетио бих да смо имали само три спонзора и бројне проблеме када смо дошли у Кошаркашки савез Србије 2011. Затекли смо и дуг од милион и по евра. Данас је савез финансијски и организационо стабилан, подржан од стране чак 19 компанија са вишегодишњим уговорима, КСС остварује позитивне финансијске резултате, а све зарад унапређења кошарке у нашој земљи", рекао је Томашевић и додао:

"На спортском плану КСС је такође успешан. Србија већ има једну екипу која се квалификовала за Олимпијске игре, уз још две националне селекције које имају могућност да се нађу у Токију и то преко квалификационих турнира које организујемо. Била је част и привилегија радити у КСС", закључио је Томашевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар