Даниловић: Надам се пласману на ОИ и кошаркаша и кошаркашица

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, после жреба за квалификационе олимпијске турнире у обе конкуренције, рекао да су кошаркаши и кошаркашице могли да добију и теже ривале и да се нада пласману обе селекције у Токио.

Кошаркаши ће играти у групи са Доминиканском Републиком, Новим Зеландом, Италијом, Сенегалом и Порториком, док ће кошаркашице пласман на ОИ тражити против САД, Нигерије и Мозамбика.

"Могли смо да добијемо и теже групе. Свакако је свима највећи циљ да учествују на Олимпијским играма. Неће бити лако, надам се пласману на Олимпијске игре и жена и мушкараца, а сада се тек види колики је значај добијања организације квалификационих турнира", рекао је Даниловић за сајт КСС.

Потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић такође сматра да је жреб могао да буде и тежи.

"Мислим да жреб могао да буде и тежи. У групи имамо екипе које играју атипично попут Новог Зеланда. Далеко је турнир, има још седам месеци, па није време за неке озбиљније прогнозе. Италијани су увек индивидуално јаки са НБА играчима, они представљају највећу опасност. Надам се да ћемо играти у најјаћем саставу и да имамо добре шансе да пласирамо на ОИ", рекао је Ракочевић.

Потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић рекла је да обе селекције имају велики изазов пред собом.

"Наше кошаркашице и кошаркаши имаце испред себе велике изазове пред домаћом публиком, јер нема лаких противника у овим квалификацијама. У сваком случају, верујем да ће обе репрезентације Србије, сениорке и сениори, спремни дочекати квалификационе турнире и да ће уз велику подршку са трибина обезбедити пласман на Олимпијске игре у Токију."

Женски квалификациони турнир на прогаму је од 6. до 9. фебруара следеће године у хали "Александар Николић", док ће мушки бити организован од 23. до 28. јуна у "Штарк арени".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 28. нов 2019, 08:43) - anonymous [нерегистровани]

nadajmo se.....

..nadajmo se da cemo se kvalifikovati ali ne stvarajmo atmosveru pritiska na igrace, kao sto mi to umemo, jer nam se onda ne pise dobro.