Кокошков eксклузивно за РТС: Правим велики списак, сви ће бити разматрани

Нови селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков је ексклузивно за РТС рекао да припрема "гломазан списак" репрезентативаца и да ће сви бити размотрени.

Игор Кокошков је у интервјуу дописнику РТС-а у Чикагу Александру Жигићу рекао да ће први корак у његовом раду бити да се направи велики списак потенцијалних репрезентативаца.

"Тај списак ће бити гломазан, велики, најважније је да не пропустимо никога. Најважније је да неког не заборавим, биће имена која већ репрезентују српску кошарку у НБА", истакао је нови селектор српске кошаркашке репрезентације.

Сви ће, каже, бити размотрени.

"Надам се да постоји ентузијазам, жеља, амбиција као и до сада да се репрезентује своја земља", рекао је Кокошков.

Селектор је истакао да треба организовати најбољу екипу и најбоље могуће одиграти квалификације за Европско првенство и Олимпијске игре у Токију.

"Ништа се не почиње ново" 

Игор Кокошков истиче да ће наставити континуитет квалитетног рада у репрезентацији и савезу.

"Ништа се не почиње ново, наставља се континуитет. Тренери и селектор су само сервис националног тима. Моје је да помогнем да се настави пут развоја и успеха који је тим имао у протеклим деценијама", истакао је селектор кошаркашке репрезентације Србије.

Кокошков је први тренер неамериканац у Ен-Си-Еј-Еју, односно колеџ лиги. Први неамериканац који је постао асистент у НБА лиги и први Европљанин у историји који је добио посао главног тренера у НБА лиги.

Због свега што је учинио за кошарку, у Грузији је као селектор добио Орден части од тадашњег председника Сакашвилија, док му је на добијању америчког држављанства лично честитао бивши председник Америке Барак Обама. 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 23. нов 2019, 21:08) - Sve raspoložive snage [нерегистровани]

Bravo

Sigurno da treba pozvati Kaminskog, NBA igrača koji je košarku kao klinac igrao u srpskom klubu u srpskoj ligi u Čikagu, koji je prošle godine sa srpskim NBA igračima bio na kampu u Beogradu i kojem je deda Srbin.

Pozvati 10 najboljih igrača, a 11. i 12. da budu Smailagić (GSW) i Nakić (Real Madrid). Oni su svetla budućnost.

(субота, 23. нов 2019, 13:00) - anonymous [нерегистровани]

Dug

Novače, veliki sportisto, ništa ti ne duguješ Srbiji.Ne zamaraj se s tim! Srbija puno duguje tebi!

(субота, 23. нов 2019, 10:16) - anonymous [нерегистровани]

Dobro Došao

DOBRO DOŠAO DOKTORE SVOG POSLA!