Гавриловић: Одбрана кључ, притисак је био на њима

Тренер Црвене звезде Андрија Гавриловић рекао је после тријумфа у Каунасу да је кључ била добра одбрана, као и да је играчима помогао снимак утакмице коју је Жалгирис пре два дана изгубио од Панатинаикоса.

Звезда је у неизвесном мечу савладала Жалгирис 61:59, а Гавриловић сматра да је за то најзаслужнија била одбрана црвено-белих.

"Сматрам да је одбрана била кључ јер резултат то и показује. Посебно смо после прве четвртине схватили да морамо да будемо чврсти колико год можемо. Жалгирис је био веома добар у офанзивним скоковима, али смо покушали да се вратимо, поправимо под кошем, а такође смо мењали одбрану јер је Лендејл одличан при шуту за три поена", рекао је Гавриловић.

Тренер Звезде рекао је да је играчимо показао снимак утакмице коју је Жалгирис пре два дана изгубио од Панатинаикоса, што је резултирало победом црвено-белих.

"После веома тешке недеље срећан сам да су моји играчи успели да истрају у веома тешкој утакмици и победи. Жалгирис је одлично шутирао на утакмици са Панатинаикосом, а сада су промашили више шутева. Мислим да је притисак био на њима. Рекао сам својим момцима да ако будемо близу у другом полувремену, они ће бити под притиском, а можда су и зато промашили више шутева него што је обично случај. Играчима сам показао снимак тог меча са Панатинаиксом, посебно последњих пет минута, и рекао сам им да морамо то да зауставимо ако хоћемо победу", рекао је Гавриловић.

Наредни меч у Евролиги Звезда игра наредног четвртка, када у Београд долази екипа Валенсије.

број коментара 0 Пошаљи коментар