Даниловић разговара са кандидатима за селектора, али не открива њихова имена

Председник српске кошаркашке федерације (КСС) Предраг Даниловић поручио је да постоје помаци у потрази на новим селектором мушке кошаркашке репрезентације Србије, али да не жели да открива имена кандидата.

Он је на конференцији за медије, на којој је обелоданио и кандидатуру Србије за организацију предолимпијских квалификационих турнира, говорио и наследнику Александра Ђорђевића.

"Имам имена, било је помака. Разговори су у току. Међутим, због осетљивости теме и да не бисмо спекулисали, пошто смо сви тренери у Србији и сви најбоље све знамо... Биће јављено оног момента када се то дефинитивно буде искристалисало. Било би неозбиљно да било шта причамо пре тога", рекао је Даниловић у обраћању јавности у "Кући кошарке".

Подсетимо, Србија је остала без селектора у септембру, када је после утакмице са Чешком у Пекингу Александар Ђорђевић саопштио да одлази са клупе националног тима, после више од пет година у којима је био локомотива државног тима.

Од тада као кандидати за његовог наследника слове Саша Обрадовић и Игор Кокошков.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 04. нов 2019, 20:18) - anonymous [нерегистровани]

Legalni ili...

...nelegalni,lehitimni ili nelegitimni predsednik KSS!?
Da li im je istekao mandat,pa produzen na nedozvoljen nacin?
Neke stvari izgleda treba na vreme resiti u kosarci,da ne bi nastali veci problemi.
Sportsku javnost u Srbiji treba informisati o pravoj istini kad je u pitanju rukovodstvo KSS,a i ostalih sportova.

(понедељак, 04. нов 2019, 17:56) - anonymous [нерегистровани]

Дниловић

Да ли се осврнуо на недавну изјаву Светислава Пешића, у којој наш прослављени тренер пита, како то да у КСС уопште не постоји стручни тренерски савет, тј. да у Савезу не постоји ниједан запослен тренер, и да то може бити катастрофално по све репрезентативне селекције?
Друго, зашто је сазивао Конференцију за медије ако нема ништа конкретно да каже?
Надам се да ће се овога пута изабрати селектор који има иза себе неке тренерске резултате, а не који ће се учити тренерском послу у репрезентацији, без обзира што је био велики играч.