Гавриловић: Лазићево искључење је умножило нашу жељу

Тренер Црвене звезде Андрија Гавриловић био је задовољан победом над Химкијем у хали "Александар Николић". Кошаркаши Црвене звезде убедљивим тријумфом над Химкијем од 90:78 (28:22, 22:19, 30:15, 10:22) у Београду прекинули су низ од три узастопна пораза у Евролиги.

Гавриловић је честитао својим играчима и рекао да су успели да превазиђу тежак период.

"Хоћу да одам признање великој жељи мојих играча да добију ову утакмицу. Та жеља им је донела енергију која је могла да унапреди тешко стање нашег самопоуздања због тешког периода иза нас. Енергијом из првог полувремена смо контролисали утакмицу, диктирали смо интензитет и ритам, који је било тешко пратити и то је био кључ утакмице. Стварно сам видео код свих њих, код сваког појединачно велику жељу да добије утакмицу у тешком тренутку, а када се све мало љуља због тог притиска који имамо", почео је Гавриловић обраћанје новинарима.

Најбољи појединац меча био је Бориша Симанић са 18 поена.

"Бориша са својим врлинама и манама је подложан осцилацијама зато што је млад играч, али је талентован. Он је почињао и када није имао такав учинак. Много желим да напредује у каријери и за то му треба само континуитет, мало више дрскости коју је вечерас показао. Па чак и ако лопта не уђе, има начина да буде користан за своју екипу. Како на домаћем и на гостујућем терену."

Стратег црвено-белих верује да би оваква победа могла да преокрене слабу сезону српског и регионалног шампиона.

"Надам да ће да буде прекретница, мада не очекујем да то буде од 90 степени, него сигурно ће то да допринесе да ми постепено растемо, да будемо паметни и да наставимо са добрим стварима и да наставимо да елиминишемо оно што је лоше. На пример, изгубљене лопте у односу на асистенције. Наравно да је за било који тим тешко кад изгуби четири утакмице узастопно. И утакмица са Мегом је била важна и свака следећа је важна. Ми сада треба да идемо корак по корак. Они не морају да буду велики, али сваки дан један мали мора да буде напред. Онда ћемо моћи да покажемо потенцијал ове екипе о којем се причало и мало прерано."

Гавриловић је део своје каријере провео баш у Химкију.

"Пет година са Куртинајтисом, тренер са којим имам врло добар људски однос и поштујем га због његовог неизмерног искуства. Многе ствари које сам научио од њега сам задржао у свом техничком багажу. Имао сам неке идеје и гледао."

Он је прокоментарисао искључење капитена Бранка Лазића у раној фази меча.

"Бранко је врло емотиван играч и хоће да уради све. Не да на себе, не да на своје саиграче. Нисам видео, било је на земљи, али не треба одговарати. Рекли су ми да је била реакција на фаул и не могу са тим никако да се сложим. Међутим, у овом тренутку, наш капитен је искључен, то мултипликује психолошко стање екипе - или се мобилишемо или падамо. Мислим да тако то можемо да прочитамо. Мислим да је његово искључење умножило нашу жељу", рекао је тренер Црвене звезде који је потом говорио о нападу своје екипе у овој утакмици:

"Проценат сигурно зависи од расположења играча и ситуација у којима се шутеви узимају. Лопта је добро ишла, а морам да признам и да је њихов начин одбране такав да је могуће да се лопта креће. Када задржавамо лопту, имамо велике проблеме. То вечерас није био случај и нашли смо добре шутеве."

Оно што све радује, па и самог тренера црвено-белих:

"Кузмић доприноси, враћа се постепено. Ми смо његов повратак, нисмо убрзали, али чим је могао да игра три минута, он је почео да игра јер све има свој почетак. Све што је клуб радио овог лета да би се вратио је било из људских мотива, са својим искуством, са прошлошћу коју има у овом клубу и посвећеношћу може да нам помогне. Сигурно да у једном тренутку ако његова улога постаје важнија и тиме добија", закључио је Гавриловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар