Пешић о Нахбару: Сви знају да не говорим само оно што желе да чују

Тренер кошаркаша Барселоне Светислав Пешић објаснио је како је текла конференција за медије у Београду после меча са Црвеном звездом прошлог четвртка, на којој је за првог човек Удружења евролигашких играча Боштјана Нахбара рекао да "није нормалан".

Пешићева изјава за првог човека тог тела дошла је после најаве да ће бити усвојена нова правила по којима ће припреме за следећу сезону морати да почну 24. августа.

Због тих изјава, Евролига покренула је дисциплински поступак против српског тренера.

"Сваки пут када сам у Београду, српски медији желе да знају о свему што се дешава у кошарци. Конференција је била из два дела. У првом сам причао о утакмици са Звездом, док се у другом делу говорило о томе када сам био селектор Југославије и последњем освојеном злату, Европском првенству, Светском купу, био сам тренер Звезде... Новинари су желели да чују шта Пешић мисли о свему томе, као и о резултатима репрезентације Србије на СП. Ја сам тренер и морам да поштујем жељу људи да чују моје мишљење", рекао је Пешић, преноси портал Јурохопс.

Пешић се потом осврнуо и на саму изјаву о Нахбару.

"Сви знају да сам ја човек који на конференцијама не каже само оно што неко жели да чује. Понекад на неке ситуције гледам кроз другачије наочаре, али покушао сам да дам мишљење о томе зашто има много повређених играча, Звезда је такође имала тај проблем. Говорио сам о повређеним играчима, посебно после СП, покушао сам да објасним зашто долази до повреда. Тренер сам 35 година, играо сам кошарку 15. Логично је да ме питају за мишљење, јер је нормално да знам како играч мора да се припреми, посебно када десет месеци игра у Евролиги. Ако се неко осетио увређеним, ја му се извињавам. Нисам хтео никога да критикујем, нападам или увредим. Жао ми је ако се после тога неко осетио лоше."

Он је додао да говорио о будућности кошарке у Европи и како она треба да се развија у будућности.

"Ни реч нисам рекао о Евролиги, већ о проблемима са повређеним играчима. Хајде да говоримо истину и да сви заједно пронађемо решење. То је велики проблем и све моје колеге то знају. Неки о томе говори, неки не. Како Немци кажу, нема проблема, већ само решења. Хајде сви заједно да говоримо о решењима која су у интересу кошарке, играча и квалитета игре у такмичењу у којем наступамо", закључио је Пешић.

број коментара 0 Пошаљи коментар