Тринкијери: Далеко смо били од савршеног, али смо имали икс фактор

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери говорио је о утисцима после треће победе у Еврокупу његових изабраника. Црно-бели су савладали Ритас у трећем колу Еврокупа резултатом 66:61.

Тринкијери је истакао "икс фактор" у победи.

"Дигли смо одбрану, далеко од тога да смо били савршени. Није био лак моменат за нас, имамо много утакмица на страни и неки момци су нам недостајали. Нисмо тренирали, али смо успели да добијемо утакмицу. Икс фактор је то што је екипа остала ментално јака и тако добила утакмицу", рекао је Тринкијери одмах после меча.

Партизан сада иде на ново путовање, пошто 19. гостује Морнару, а онда дочекује Локомотиву 22. октобра. После тога следе два нова гостовања, Цедевити и Лиможу...

"Упркос томе што нисмо били нарочито ефикасни у нападу, што смо губили лопте, што нисмо имали пуно ритма, зграбили смо утакмицу у одбрани. На крају тим је учинио велики напор да победимо у гостима. Желим да честитам мојим играчима. Вратили смо се. Играли смо физички веома захтевну, дефанзивно оријентисану утакмицу. Нисмо блистали, Ритас нам није дозволио да засијамо, ми њима нисмо дозволили да преузму контролу. Била је ово типична европска утакмица, са пуно контакта, пуно тешких потеза. Ово је наша друга победа на гостујућем терену, на месту на којем је увек тешко играти", истакао је Тринкијери.

број коментара 0 Пошаљи коментар