Кошаркашице Србије на турниру у Рену

Женска кошаркашка репрезентација у четвртак путује у Француску, где ће у Рену учествовати на контролном турниру пред почетак Европског првенства са селекцијама Француске, Русије и Турске. Европско првенство почиње 27. јуна, а шест првопласираних екипа обезбедиће пласман на квалификационе турнире за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Српска репрезентативка Ана Дабовић рекла је да ће овај турнир показати где је српски тим у односу на најјаче репрезентације.

"Турнир у Француској треба да нам покаже где смо, колико смо до сада радиле и колико још и на чему треба да радимо и мислим да ће бити најбоља припрема за Европско првенство до сада. Радимо да би биле најспремније када шампионат почне", рекла је Дабовић.

Селекција Србије одрадила је тронедељне припреме на Златибору, а у претходних десетак дана тренирала је у Београду, где је и одиграла две припремне утакмице са Словачком.

Србија ће групну фазу такмичења на Европском шампионату одиграти у Зрењанину где ће за противнике имате тимове Белорусије, Русије и Белгије.

"У Рену ћемо играти против Францускиња које ће бити главне фавориткиње на првенству. Такође, трудићемо се да што боље упознамо Рускиње које ће нам бити ривал у групи у Зрењанину. На првенству 2015. године нам нису "лежале", па се надам да ћемо пронаћи начин да играмо боље против њих. Сумњам да ће све карте бити отворене, али ће у сваком случају бити добра прилика да проверимо како можемо да се носимо са њима", закључила је Дабовић.

Кошаркашица Невена Јовановић истакла је да ће турнир у Рену бити прилика за додатно уигравање тима.

"Очекујем да поправимо игру, да будемо боље него на две утакмице које смо одиграле против Словачке и да обратимо пажњу на све ствари на којима тренутно радимо. Такође желимо и да се што боље уиграмо. Играћемо против три јака тима. То ће бити права провера за нас да видимо шта све треба да поправимо у наредне две недеље како би што спремније дочекале првенство", рекла је Јовановић.

Списак репрезентативки пред пут у Француску скраћен је за три имена, па у тиму на Европском првенству неће бити Иване Раце, Јоване Поповић и Саре Крњић.

Европско првенство почиње 27. јуна, а шест првопласираних екипа обезбедиће пласман на квалификационе турнире за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар