Будућност тражи да се поништи финална серија

Кошаркашки клуб Будућност затражио је Скупштини регионалног такмичења да се поништи финална серија плеј-офа АБА лиге против Црвене звезде. Подгоричани су саопштили да је о свему обавештена и Евролига.

"Снимци пре почетка и током последње финалне утакмице, који су обишли регион, јасно су показали да због напада домаћих навијача на играче КК Будућност нису постојали услови за нормално одигравање те утакмице. КК Будућност обратиће се Скупштини, тј. клубовима који су чланови и власници АБА лиге, са јасним захтевом да се финална серија овогодишњег такмичења поништи", наводи се у саопштењу објављеном на сајту клуба.

Такође, захтеваће и да се до почетка нове сезоне усвоје нове пропозиције АБА лиге са драстичним казнама за све клубове "који на својим утакмицама дозволе и делић онога што је Црвена звезда на последњој утакмици приредила спортском ривалу Будућности".

"Нова правила такмичења би морала елиминисати ситуације у којима играчи током утакмице, уместо о врхунским спортским резултатима, размишљају о својој личној безбедности. Како је на тој утакмици, између осталог, ескалирало расистичко и националистичко навијање домаћих навијача, дужни смо да о свим детаљима целе финалне серије обавестимо и Евролигу", наводи се у саопштењу.

Како истичу, једини циљ оваквог поступања је да се АБА лига као регионално такмичење сачува и да поново буде пример свим представницима спортова у региону који покушавају да формирају регионалне лиге.

Додаје се и да су представници АБА лиге, судије и делегат у потпуности подлегли притиску навијача и руководства Црвене звезде и да су они, једнако као и играчи и стручни штаб Будућности, били уплашени за безбедност.

број коментара 24 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. апр 2019, 08:19) - Dariša [нерегистровани]

Ni četvrte

utakmice ne bi bilo , a kamoli pete , kolika je razlika u kvalitetu , da su u Podgorici bili sportski uslovi . Slični smi mi , "braćo " crnogorci po mentalitetu , ali je Crvena Zvezda mnogooo jača od vaše Budućnosti košarkaški . U zdravlje .

(среда, 24. апр 2019, 23:26) - anonymous [нерегистровани]

Neka

vam Fiba da mesto u Evroligi umesto Zvezde.U proseku ste gubili meč sa 30 razlike i ne želite da prihvatite poraz.Ako je nekome mesto tamo sa wild card-om,to je Partizan ,kao stalni član iste.Ovakav kakav jeste je profitabilniji klub za to takmičenje od vas.

(среда, 24. апр 2019, 20:40) - Dubica [нерегистровани]

Da li će...

im tamo dole ikad postati jasno da su im Srbi bili jedini i istinski prijatelji, a da ih na sve načine nastoje ocrniti pa i u sportu a izgubili sa ukupnom razlikom od 100 koševa.

(среда, 24. апр 2019, 19:58) - anonymous [нерегистровани]

@Са овима из ехЈу само екиномију радити а све остало прекинути

Treba napustiti sve regionalne lige u kojima ucestvuju ex Yu drzave. Ako vec hocemo regioanlne lige, treba ih praviti sa Madjarima, Rumunima, Bugarima pa i sa Grcima i naravno sa bracom iz Republike Srpske. Ostali neka igraju izmedju, i ovako nemamo nikakve koristi od tih regionalnih liga sem stete.

(среда, 24. апр 2019, 16:36) - anonymous [нерегистровани]

Dara i mera

Posto je dara prevrsila meru, razmisliti o sankcijama ABA lige prema timu iz Podgorice.

(среда, 24. апр 2019, 15:38) - Dubica [нерегистровани]

Da li će...

naći iko za shodno iz uprave ABA lige da se već jednom oglasi po ovom pitanju?

(среда, 24. апр 2019, 15:37) - anonymous [нерегистровани]

Са овима из ехЈу само екиномију радити а све остало прекинути.

Не треба више учествовати у ни једној ехЈу регионалној лиги. Доста бре више са тим љздима и нацијама шта се више петљамо са њима. Толико жучи и чемера са њима да то више није нормално. Окренимо се другим народима из окружења са којима можемо имати нормалне цивилизацијске односе.

(среда, 24. апр 2019, 15:22) - anonymous [нерегистровани]

ABA LIGA

Da su spomenuli I detalje sa utakmica u Podgorici pa da im covek poveruje da imaju dobru nameru … ovako ovu izjavu treba tretirati kao emocialno praznjenje posle debakla .

(среда, 24. апр 2019, 14:52) - Sale [нерегистровани]

Pravda

Zvezda ih je porazila u košarci a sebe su porazili u moralu i obrazu.

(среда, 24. апр 2019, 13:56) - Nic Löving [нерегистровани]

Odlican komentar

Slazem se u potpunosti sa vama. Ovo je velika sramota da se Zvezdini "navijaci" ponasaju nepristojno! Ako su se "navijaci" Buducnosti ponasali kao idioti, treba na protiv pokazati da Srbi nisu divljaci!