Томић: Овако је слађе, ми смо прави тим!

Тренер Црвене звезде Милан Томић рекао је да је његова екипа потпуно заслужено освојио титулу у АБА лиги. Звезда је савладала подгоричку Будућност са 3-2 у серији, у последњој утакмици славила је са убедљивих 97:54, а Томић је навео да су његови играчи потврдили да су прави тим.

После сезоне паузе, нови-стари регионални шампион се враћа у Евролигу, а посебну драж титули даје чињеница да су је освојили на домаћем терену.

"Сигурно да је слађе. Одиграли смо опет једну феноменалну утакмицу. А, зашто нисмо победили у Подгорици? То ћемо причати у јулу", рекао је Томић после утакмице.

Стратег црвено-белих се посебно захвалио публици која је носила Звезду до великог успеха.

"Морам да похвалим публику, не да су нам били шести играч, него се чинило да имамо 10 играча на терену".

Трофеј добија на значају и јер Томић није могао да рачуна на двојицу најбољих кошаркаша – Стратоса Перпероглуа и Џоа Регленда.

"Повредила су нам се двојица важних играча, али нико ништа од плакања није добио. Ни на једној конференцији нисам говорио да ми фале Стратос или Регленд. Момци који нису можда нису били у првом плану су искочили, свих 15 играча је имало своју улогу и то је тим".

За крај, тренер Црвене звезде је признао колико му је важно што је екипа освојила трофеј.

"Значи ми много. После овакве сезоне, у којој смо били најбољи у АБА лиги, заслужили смо да прославимо", закључио је Томић.

број коментара 0 Пошаљи коментар