Наташа Ковачевић: Споменик за прву кошаркашку репрезентацију на Калемегдану

За храброст и упорност многима је узор. Почела је у Партизану, наставила у Вождовцу, продужила у Звезди, закуцала у Мађарском Ђеру. Каријеру јој је, на кратко, зауставила несрећа и ампутација потколенице. Да би две године касније ушла у историју као прва играчица са протезом на свету. Амбасадор Фиба Европа за младе, увек у акцији са новим плановима и идејама. Шта јој је сад на уму - одговоре нам даје насмејана кошаркашка хероина Наташа Ковачевић.

Наташа је имала идеју да се не заборави прва екипа која се квалификовала на Светско првенство у Буенос Ајресу 1950. године. Зашто?

"Као што вероватно знате снима се филм 'Скок' о мом повратку на паркет уз помоћ Кошаркашког савеза Србије и Кошаркашког савеза Француске. Ми смо тражили неку мало дубљу причу за филм и ту смо пронашли да је заправо први селектор те прве репрезенатције био Француз Анри Хел. Нажалост, чини ми се да су то људи помало заборавили и због тога смо одлучили да подигнмо споменик целој тој екипи. Споменик је завршен, а свечано отварање ће вероватно бити 12. децмбра, када КСС организује жреб за ЕП које се одржава у нашој земљи, као и свечана академија поводом 70 година постојања Савеза и 95 година кошарке у Србији", каже Наташа и додаје.

"То су стварно великани и утемиљивачи наше кошарке - добро позната имена Аце Николичћа, Боре Станковића, Небојше Поповића, Радомира Шапера и наравно господин Анри Хел. Ја желим и овим путем да се захвалим француској федерацији, нашем Савезу, Граду Београду који је препознао иницијативу и Министарству спорта, јер без свих њих то не би било могуће", поручила је Наташа Ковачевић у Јутарњем програму РТС-а.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 05. дец 2018, 16:17) - anonymous [нерегистровани]

I bili smo bez spomenika

Sta je sledece?
Spomenik vajarima koji prave tolike spomenike?

(среда, 05. дец 2018, 15:57) - Canadian [нерегистровани]

Re: Opet spomenik

Mozda bi trebali da isvrljaju neki "mural" po zidovima grada. To ima vise smisla.

(среда, 05. дец 2018, 15:14) - 000 [нерегистровани]

Opet spomenik

Zaista mislim da je postalo besmisleno toliko podizanje spomenika.