КК Будућност: Не наседајте на Човићеве притиске

Кошаркашки клуб Будућност позвао је навијаче да не подлегну притиску првог човека Црвене звезде Небојше Човића јер, како су рекли, манипулише.

У саопштењу, које је потписао председник клуба из Подгорице Драган Бокан, реаговали су на Човићеве речи да Звезда неће играти четврти меч финалне серије плеј-офа АБА лиге и навели да очекују да трибине "Мораче" поново буду испуњене и одигра се утакмица без ексцеса.

"Имајући у виду најаве председника Црвене звезде да неће вечерас изаћи на паркет подгоричке 'Мораче' ради одигравања четврте финалне утакмице АБА лиге, позивамо све љубитеље кошарке и навијаче да не подлегну притиску и ко зна којој по реду бескурпулозној манипулацији и неистинама Н.Ч. Неће бити први пут да он након олако изреченог и своје 'важне' одлуке, а ова је веома важна и за његов клуб и за АБА Лигу, исту промени и то без икаквог образложења и аргумената", пише и саопштењу.

Из Будућности кажу да само желе да освоје трофеј, а никоме ништа да одузму.

"Желимо да покажемо да је могуће играти утакмице велике важности и ризика без иједног екцеса и уз пружање представницима Црвене звезде пуне пажње и безбедности и поред чињенице да је такво домаћинско и спортско понашање у потпуној супротности са оним што су у прве две утакмице финала у Београду, као домаћини демонстрирали представници Црвене звезде и њени навијачи".

Према њиховим речима, појединци никада неће да признају да је неко бољи, међу којима је Човић.

"Место победника у АБА Лиги није и не може бити загарантовано за било који клуб па ни за Црвену звезду МТС, иако Н.Ч. тврди потпуно супротно. Такмичење се организује и одржава да би се победе извојевале на паркету. Уосталом требало би да и за Н.Ч није спорно да је у овој такмичарској сезони АБА лиге резултат Будућност ВОЛИ - Црвена звезда великих 4-1 (или је можда и то за њега спорно)", закључује се.

Четврта утакмица заказана је за вечерас од 21 сат.

број коментара 0 Пошаљи коментар