Звезда у гротлу Мораче тражи брејк

Финале АБА лиге, чин трећи. Будућност од 20 часова у распродатој "Морачи" дочекује тим Црвене звезде, актуелног и троструког узастопног шампиона регионалног такмичења.

Резултат у серији је изједначен, 1:1. Подгоричани су први дуел у Београду добили са 80:76, да би се Звезда дан касније тргла и узвратила са 69:59.

У трећи окршај, после два дана паузе и предаха, оба тима улазе са пуно оптимизма. Домаћи састав се узда у подршку публике и "домаћи терен", док су Београђани у Подгорицу отпутовали охрабрени победом у последњем мечу, који је пратила знатно боља игра.

"Као што је наш ривал остварио један брејк, не видим зашто и ми не бисмо урадили исто то. Све утакмице против Будућности су биле готово на једну лопту, када погледате готово да нема кош разлике у ова четири меча, верујем да ће таква бити и ова", изјавио је тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић пред пут у Подгорицу. 

Оно чему се Звезда (потајно) нада је коначно добра шутерска утакмица и више погођених "тројки", од чега са су страдали многи фаворити у Евролиги ове сезоне. Занимљив је податак да је су црвено-бели у прва два меча погодили збирно девет тројки (5+4), а да им је сезонски просек скоро 10!

Уз решавање "пик ен рол" игре домаћина и парирање под кошем, управо би шут ван линије 6,75 могао бити кључ вечерашњег сусрета.

Овај меч имао је "врућу" предигру, с обзиром да су кошаркаши српског и регионалног шампиона жестоко вређани приликом доласка у главни град Црне Горе. 

Трећа уаткмица финала између Будућности и Црвене звезде игра се од 20 часова.

број коментара 0 Пошаљи коментар