Са лица места, после победе над Италијом

Оно што су пре меча говорили Италијани за наше репрезентативце, испоставило се као тачно. Рекли су да је Србија један од кандидата за медаљу, да има искусне кошаркаше, који знају да играју овакве мечеве…

Србија је управо тако одиграла, зналачки искористила све своје квалитете у односу на Италијане, искористила све предности које је имала и сасвим заслужено победила на крају са 83:67 и обезбедила пласман у полуфинале Евробаскета.

Италијани су се уздали у шут за три поена, погодили су седам тројки у првом полувремену, али онда завршили меч са осам тројки из 29 покушаја.

Белинели је имао 18 поена, двоцифрен је био и Датоме са 15.

На другој страни, код нашег тима, чак петорица двоцифрених кошаркаша - Богдановић најефикаснији са 22 поена, Мачван је додао 13, Лучић 11, а по десет су имали Милосављевић и Марјановић.

Србија је одиграла одлично, иамла фантастичан скок, 44 ухваћене лопте у односу на 19 , колико су имали Италијани. Наши су чак 17 лопти ухватили у нападу.

У полуфиналу, у четвртак се састају Шпанија и Словенија од 20.30, а потом у петак од 20.30, Србија игра за улазак у финале против Русије.

број коментара 0 пошаљи коментар