Лучић: На победу смо од медаље

Владимир Лучић изјавио је за РТС, после победе над Италијом, да је екипа у меч ушла на прави начин и да се налази где је желела – на победу од медаље. Капитен Милан Мачван каже да је поносан на екипу.

Кошаркаши Србије савладали су Италију и пласирали се у полуфинале Евробаскета.

"Ту смо где смо хтели да будемо, на победу до медаље. Добра утакмица. Мислим да смо ушли на прави начин, онако како смо се договорили и наметнули нашу агресивност од првог тренутка. Заслужено смо славили", рекао је Лучић после победе над Италијом.

Србија ће у полуфиналу играти против Русије, која је савладала "орлове" у дуелу у групи. 

"Русија је екипа која нас је једина победила на првенству. Стварно играју изванредно. Имају Шведа као носиоца те екипе, који игра сјајно цело Европско првенство. Али, ми ћемо тај пораз искористити као један додатни мотив за што бољу утакмицу", каже Лучић.

Капитен кошаркашке репрезентације Милан Мачван рекао је да је његова екипа заслужила улазак у полуфинале Европског првенства и навео да ће дати све од себе у предстојећој утакмици против Русије.

"Сад видите да је била оправдана нервоза после Мађара... Мислим да смо доминирали, изузев три-четири уводна минута, мислим да смо 35-36 минута одиграли јако квалитетно, поготово у одбрани. Апсолутно смо заслужили улазак у полуфинале", рекао је Мачван новинарима у Истанбулу.

Капитен Србије је навео да је поносан на своју екипу.

"Од поласка на првенство нико од нас није тражио изговор, веровали смо да можемо да дођемо прво четврфинала, па онда и полуфинала. Јако сам поносан на играче и на стручни штаб. Одрадили смо овај део посла лавовски. Идемо против Русије да се побијемо за финале", рекао је Мачван.

број коментара 0 пошаљи коментар