Лазић: Репрезентација је велики изазов, спреман сам

Дебитант у кошаркашкој репрезентацији Србије Бранко Лазић рекао је да ће дати све од себе да се избори за место у тиму за предстојеће Европско првенство.

"Дебитант сам, то је велика сатисфакција и још један велики изазов за доказивање. Сигурно ћу дати све од себе да се изборим за место у првих 12 који ће отићи на Европско првенство, тако да једва чекам да све почне", рекао је Лазић агенцији Бета.

Репрезентација Србије окупила се у четвртак у Београду на почетку припрема за Европско првенство, које ће се одиграти од 31. августа до 17. септембра у Финској, Израелу, Румунији и Турској.

Екипа Александра Ђорђевића ће играти у Групи Д у Истанбулу са селекцијама Турске, Велике Британије, Русије, Белгије и Летоније.

"Група неће бити лака с обзиром на то да смо у групи са домаћином. Биће много добрих утакмица и биће тешко што се тиче фаворита за медаљу", рекао је 28-годишњи Лазић.

На питање да ли се осећа додатни притисак јер златна медаља на Европском првенству није освојена од 2001. године, Лазић је рекао да играчи знају свој циљ и да ће се тиме водити.

"Нема притиска јер ако се будемо водили тиме, ако будемо гледали уназад да ли је медаља узета или није, то ће бити још једна отежавајућа околност. Ако освојимо, биће прва после дуго времена, али и да је не знам која по реду, ми знамо наш циљ и према њему ћемо да се усмеравамо", рекао је српски репрезентативац.

Репрезентативци Србије 23. јула иду на Копаоник, где ће тренирати две недеље, а онда их очекују припремни турнири најпре у Београду, затим у Хамбургу и Атини.

"Била је дуга и напорна сезона, али је и било довољно времена да се одморимо и припремимо за ово окупљање репрезентације. Надам се да ће нас пре свега здравље послужити и да ћемо успети да се припремимо како треба", рекао је Лазић.

Репрезентација Србије прву утакмицу на Европском првенству игра против селекције Летоније 1. септембра.

број коментара 0 пошаљи коментар