Јадранска лига: Велика потреба и интересовање за другом лигом

Председништво кошаркашке Јадранске лиге саопштило је на седници у Београду да постоји "јак интерес и потреба" за покретање Друге лиге тог такмичења.

Како се оцењује у саопштењу, тај пројекат би имао снажан утицај на развој кошарке у региону.

Председништво Јадранске лиге је анализирало и предвидело све неопходне кораке које је потребно направити како би Друга јадранска лига почела у предстојећој сезони, коначна одлука о томе биће донета на наредној седници Скупштоне 24. јула у Београду.

У саопштењу се додаје да је на основу предлога и планова менаџмента, Председништво Јадранске лиге констатовало да су предвиђене све активности које је потребно спровести у циљу адекватне припреме предстојећу сезону и дизања квалитета такмичења.

Одржан је и састанак са Судијском комисијом, на којем је анализиран и даљи ток спровођења одлука Скупштине Јадранске лиге које имају за циљ констатно дизање нивоа суђења.

У саопштењу се додаје да је челно тело те организације закључило да припреме за организацију турнира за младје категорије (У19) теку по плану, као што је и случај са Суперкупом у Бару.

број коментара 2 пошаљи коментар
(понедељак, 17. јул 2017, 11:11)
глас разума [нерегистровани]

једина права ствар... и фудбал да се угледа, док још није начисто пропао

Једина права ствар која ће обезбедити да Србија уз Звезду и Партизан очува још понеки Кошаркашки клуб који неће бити аматерски. Поред Мега Лекса и ФМПа ту пре свега мислим на старе и традиционалне кошаркашке центре као што су Борац у Чачку, Слога у Краљеву, затим Вршац, Ниш и наравно повратак новосадске Војводине. Свака земља учесница АБА лиге појединачно је премала да би ставарала и одржавала квалитет и узбудљиво и неизвесно такмичење. Повратак заједничкој лиги је и једини прави путоказ за више него посрнули фудбал!

(недеља, 16. јул 2017, 18:31)
Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [нерегистровани]

Друга Лига?

Па и ова прва лига нам уништава кошарку. Нека то они праве без Србије. Има то доста новоформираних и послушних држава. Нека се они играју.
Не бива, што би рек'o Манулаћ.