Шпанци пишу: Огњен Кузмић је Реалов!

Стартни центар Црвене звезде Огњен Кузмић договорио је прелазак у Реал Мадрид, преноси шпански спортски лист Ас. Звезда добија раније прописано обештећење.

Како се наводи, Кузмића је хтела и Барселона, али се он ипак одлучио за "краљевски клуб", са којим ће потписати уговор на две сезоне.

Црвеној звезди, са којом Кузмић има важећи уговор до 2019. године, следује одређено обештећење (незванично око 250.000 евра), што је тзв. "излазна клаузула" укључена у сам уговор.

Кузмић ће  тако наставити низ одлазака са Малог Калемегдана, после Луке Митровића (Бамберг), Чарлса Џенкинса (Химки), Марка Симоновића (Зенит), док су Нејту Волтерсу и Диону Томпсону уговори су истекли. За очекивати је и да Стефан Јовић ускоро напусти клуб и појача (највероватније) екипу бајерна из Минхена.

Сам Кузмић иза себе има веома добру и квалитетну сезону, у којој је освојио је титуле првака АБА лиге и Суперлиге, док је у Евролиги просечно бележио 9,4 поена и седам скокова, уз титулу најбољег играча елитног такмичења за месец фебруар.

број коментара 4 пошаљи коментар
(среда, 12. јул 2017, 13:02)
Markovljev [нерегистровани]

NBA

Znate li zašto je NBA liga najbolja liga na svetu? zato što tamo nije moguće da bogatiji klubovi kupe startnu petorku jednog kluba koji se takmiči u istoj lizi kao što se to radi u Evropi. Zvezda stvara tim, napravi rezultat a onda bogati pokupuju sve što je kvalitet i unište jedan tim. To se radi i u Evropskom fudbalu, jednostavno u truloj Evropi para vrti gde burgija neće. Što bi stvarali igrače kada mogu da kupe gotove igrače NBA ima draft na kojem najveće nade upravo kupuji slabiji timovi da se kvalitet ozravna a ne da se svede na par timova koji pokupovaše sav kvalitet.

(уторак, 11. јул 2017, 21:06)
anonymous [нерегистровани]

250.000

Uporedite sa cenama za fudbalere.

(уторак, 11. јул 2017, 12:31)
anonymous [нерегистровани]

Zalosno

Stvarno je zalosno!! Svi se pojacavaju a samo zvezda se oslabljuje. Umesto sada da budu najjaci kada se zavrsni turnir igra u beogradu oni se rasturaju

(уторак, 11. јул 2017, 10:55)
anonymous [нерегистровани]

vreme

vreme ja da i nekog igraca dovedu, inace nece imati dovoljno igraca.