Звезда преузела председавање Јадранском лигом

Кошаркашки клуб Црвена звезда, односно његов први човек Небојша Човић, преузео је председавање Јадранске лиге.

После седнице Скупштине клубова Јадранске лиге одржане у Загребу, саопштено је да је Звезда председавање преузела сходно освичаком акту и ротацији на основу абецедног реда.

Место потпредседника је поред Игокее и њеног генералног менаджера Игора Додика, припало је и цибони и њеном генералном менаџеру Домагоју Чавловићу.

Скупштина Јадранске лиге је констатовала "веома јак интерес и потребу" клубова за оснивање другог ранга такмичења. Јадранска лига ће, како је саопштено, предузети све кораке како би друга лига била покренута већ у предстојећој сезони.

"Уверена да се ради о пројекту који ће имати изузетно снажан утицај на раст и развој кошарке, Јадранска лига ће у најкраћем могућем року обавити разговоре са свим кључним кошаркашким субјектима у региону и упознати их са детаљима пројекта који за попуњавање друге лиге подразумева поштовање пласмана у националним шампионатима", наводи се у саопштењу.

Коначан статус и тачан термин покретања друге регионалне лиге, у зависности од епилога планираних разговора, биће познат на следећој Скупштини, која ће се одржати 27. јула.

Скупштина Јадранске лиге је, у циљу подизања квалитета и популаризације кошарке, одлучила да се у сезони 2017/18. организују турнири за млађе категорије, односно играче до 19 година.

број коментара 0 пошаљи коментар