Џикић представљен у Подгорици

Доскорашњи тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић и званично je нови шеф стручног штаба подгоричке Будућности.

"После првих контаката, причали смо и врло брзо договорили. Неке погледе о раду озбиљног клуба очигледно делимо и зато је дошло до сарадње. Причали смо о блиској, али и о даљој будућности тима и клуба. Покушаћемо да заокружимо велику кошаркашку причу о Подгорици и Црној Гори, будемо средина где ће играчи моћи да напредују и иду напред. Постоје услови за тако нешто", рекао је Џикић на представљању.

Када је селекција играча у питању, Џикић није желео много да открије.

"Ми ћемо покушати да имамо што већи број домаћих играча. Што се тиче странаца, широк је појам екстра квалитет, тражићемо једног спољног играча и играча на позицији пет. У зависности од тога како ће се завршити преговори са неким од домаћих играча, доносићемо одлуке о странцима. То је жива материја и то ће водити до следећег корака", рекао је Џикић, објављено је на сајту Јадранске лиге.

Што се тиче амбиција, јасни су дугорочни планови.

"Не размишљам уопште о прекиду доминације Црвене звезде. Да средимо ствари кући, па ћемо лако. Желимо да добијемо одговор на питање, који су крајњи домети неких играча. Желимо да избегнемо ситуацију да било ко од њих не добије шансу. А шансу коју добију желимо да врате, радом, посвећеношћу, и оним на терену", рекао је нови тренер Будућности.

Председник Будућности Драган Бокан пожелео је добродошлицу новом тренеру.

"Ове године смо одлучили да направимо реорганизацију клуба. У разговору са Џикићем током преговора, више је тема била рад са младима. Желимо да најбољи млади из Црне Горе овде имају најбоље услове за развој и достизање кошаркашких висина. Што се тиче довођења играча, жеља је да имамо што више домаћих. Данило Николић је нови члан Будућности, а када су у питању остали црногорски играча, заинтересовани смо за још неколико, са свима је разговарао господин Џикић", рекао је Бокан.

Што се тиче циљева за наредну сезону, председник Будућности је опрезан.

"Желимо опстанак у АБА лиги. Желимо да ове сезоне сви пружимо све од себе, да пружимо шансу младима. Једна агресивнија постава на терену, уз стручни штаб, пружиће све од себе да добијемо платформу за наредне године", закључио је Бокан.

број коментара 0 пошаљи коментар