Маљковић могући селектор Француске

Српски кошаркашки тренер Божидар Маљковић могао би да преузме репрезентацију Француске, која није успела да се директно пласирана на Европско првенство 2009. године у Пољској.

"После неславног завршетка квалификација у којима Французи, предвођени Тонијем Паркером нису успели да се пласирају на Европско првенство, Кошаркашки савез Француске почео је преговоре са бившим тренером Југопластике, Панатинаикоса, Реал Мадрида и Барселоне.

Маљковић је у Француској као тренер Лиможа освојио две титуле првака, два Купа и Еуролигу (1992/93).

У тренерској каријери Маљковић је четири пута освајао Лигу првака Европе у пет финала, два пута са Југопластиком из Сплита, а по једном са Панатенаикосом из Атине и Лиможом.

Српски тренер је 1995. године понео титулу најбољег европског тренера, а десет године касније је као тренер Реал Мадрида проглашен за најбољег тренера у шпанској АЦБ лиги.

Последњи клуб који је Маљковић тренирао била је шпанска Таукерамика 2007. године, када је екипу преузео после болести хрватског тренера Велимира Перасовића, коме је својевремено био тренер у Југопластици.

Маљковић је тада водио Таукарамику на завршном турниру Евролиге у Атини, а летос је одбио понуде неколико европских клубова, међу којима и београдске Црвене звезде.

број коментара 0 Пошаљи коментар